Beyninde pıhtı atan adam Covid-19 aşı üreticisine dava açtı

Covid-19 aşısı olduktan sonra beyninde pıhtı atan ve kalıcı bir rahatsızlık sebebiyle çalışamaz hale gelen 44 yaşındaki adam mRNA türü corona virüsü aşısı geliştiren şirkete dava açtı.

Beyninde pıhtı atan adam Covid-19 aşı üreticisine dava açtı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre dünya çapında milyonlarca insanın ölümüne sebep olan ve sosyal mesafe, maske ve geliştirilen mRNA bazlı aşılarla mücadele edilen corona virüsü salgını farklı varyantlarla gündelik hayatı etkilemeye devam ediyor.

İngiltere’de yaşayan ve AstraZeneca’nın geliştirdiği mRNA bazlı Covid-19 aşısını olan Jamie Scott isimli bir adam, aşı olduktan sonra yaşadığı rahatsızlık sebebiyle mahkeme yoluna gitti.


Beyninde pıhtı atan adam Covid-19 aşı üreticisine dava açtı


2 çocuk babası olan 44 yaşındakİ Scott, 2021 yılının Nisan ayında Covid-19 aşısı olduktan sonra rahatsızlandığını ve beyninde pıhtı attığını söyledi.

Scott, aşıdan sonra beyninde pıhtı attığını ve bunun beyninde kalıcı bir hasar yarattığını açıklayarak dava açtı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberinde, aşının olası risklerinin yeteri kadar duyurulmadığı belirtildi. Scott’ın eşi Kate, “Biz 18 aydır hükümete baskı yapmaya çalışıyoruz ama yaşanan rahatsızlık sebebiyle bize tazminat verilmedi. Biz de AstraZeneca’yı sorumlu tutuyoruz” dedi.

İngiliz medyası, bu davadan çıkacak sonucun yüz milyonlarca dolarlık bir davaya dönüşebileceğini ve emsal teşkil edebileceğini aktardı.