CHP’nin 28 Mayıs planı belli oldu! "Milliyetçi seçmenin oyunu almayı planlıyor"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ikinci tur seçimine kadar uygulayacağı politikanın “güvenlik” meseleleri üzerinden oluşturulacağını yazan İsmail Saymaz, “Partisini terörle ilişkilendiren kampanyayı tersine çevirerek milliyetçi seçmenin oyunu almayı planlıyor" dedi.

CHP’nin 28 Mayıs planı belli oldu! "Milliyetçi seçmenin oyunu almayı planlıyor"

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek ikinci tur seçimine kadar uygulayacağı politikanın “güvenlik” meseleleri üzerinden oluşturulacağını yazdı.

Saymaz, “Kılıçdaroğlu bugünden itibaren 28 Mayıs için kollarını sıvıyor. CHP'yi terörle ilişkilendiren kampanyayı tersine çevirerek, milliyetçi seçmenin oyunu almayı planlıyor. Bu planı yürürlüğe koyarken, HDP'lileri küstürmemesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bugünkü yazısında, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi’nin (BİTEM), Anadolu Ajansı (AA) ve ANKA’nın gerisinde kaldığını, seçim sürerken kameralar karşısına geçen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun müşkül duruma düşürüldüğünü hatırlatan Saymaz, CHP Genel Merkez kulislerinden bu yaşananlardan dolayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’den istifasını istediğinin konuşulduğunu aktardı. Adıgüzel’in ise “Görevden alınmadım, istifa ettim” dediğini kaydeden Saymaz, “Adıgüzel, dün Kılıçdaroğlu ile seçim toplantısına katıldığını ifade ediyor. Ancak yeniden görev alıp almama noktasında kararsız olduğunu belirtiyor” diye yazdı.

“AK PARTİ, HÜDA PAR VE HİZBULLAH İLİŞKİSİ ÜZERİNDEN VURULACAK"

Saymaz, “Kılıçdaroğlu, tam dokuz aydır sürdürdüğü ‘Sana Söz Baharlar Gelecek’ temalı ‘suya sabuna dokunmayan’ seçim kampanyasını rafa kaldırarak, 28 Mayıs'a kadar daha agresif bir dil benimseyecek” bilgisini aktardı. Saymaz devamında şunları kaydetti:

“AK Parti, Hüda Par ve Hizbullah ilişkisi üzerinden vurulacak. ‘Hizbullah'ı meclise soktunuz’ denilecek. Hüda Par'ın ‘Türküm’ demediği vurgulanacak. Terör ve güvenlik politikalarıyla ilgili karşı duruş gösterilecek. ‘PKK ile FETÖ ile asıl siz iç içesiniz’ diye çıkış yapılacak. ‘Bir tek çakıl taşımızı kimseye kaptırmayacağız’ vurgusu öne çıkarılacak. Suriyeliler ve kaçak göçmenler meselesinin altı çizilecek.”

"KILIÇDAROĞLU, BUGÜN SİNAN OĞAN'I ARAYABİLİR, MUHARREM İNCE İLE TEMAS KURULMASI BEKLENMİYOR"

Saymaz ayrıda edindiği şu bilgiyi aktardı:

“Öte yandan Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile bir araya gelinecek. Kılıçdaroğlu, bugün- yarın Oğan'ı arayabilir. Ancak Muharrem İnce ile temas kurulması beklenmiyor.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..