Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli Adıyaman'da açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki konteyner kentte depremzedeleri ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli Adıyaman'da açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere gittiği Adıyaman'da açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef ilk bir kaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz ekinlikte çalışma yüretemedik. Bunun için sizden ilk günler için  helallik istiyorum. Hava ve yol koşulları nedeniyle ilk günden gelemedik. Adıyaman’dan helallik istiyorum. Her şeyin farkındayız ve gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Başka illere giden depremzedelere çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehrinize sahip çıkın, ata yurdunuzu asla kalıcı olarak terk etmeyin. Yıkılan her konutun yerine daha iyisini yapıp sizlere vereceğiz. Van’da Bingöl’de Malatya’da bunları nasıl başardıysak şunu unutmayın ki burada da aynı şekilde bunu başaracağız. Yeter ki birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize sıkı sıkı sahip çıkalım. Ama dalkavuklara asla kulak asmayın. Bir yandan Kızılay’a AFAD’a saldıran bu dalkavuklara kulak asmayın." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan, sarmalı kıyılmış tütündeki %55 olan ÖTV'nin yarı yarıya indirildiğini açıkladı.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Kısa bir süre içerisinde yerleşme düzeni ve diğer konular olsun hepsi halledilmek üzeredir. 3 önemli konu vardır. Birincisi barınma, beslenme ve emniyettir. 21 gün içerisinde iç ve dış ülkeler dahil olmak üzere ülkemizin güzide insanları büyük felaketin arkasında durma, ellerinden gelen gayreti göstermişlerdir. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın her şart altında yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve çalışma arkadaşları bu felaketten ülkeyi kurtaracak, yeni yüzılda yeni bir hayata kavuşturacaktır."