Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 4 kritik mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan ziyaretlerinin ardından başta dış politika ve ekonomi olmak üzere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 4 kritik mesaj

Habertürk'ten Mehmet Yeşilkaya'nın haberine göre konuşmasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizi kararlarına değinen Erdoğan, "Tabii bazı arkadaşlar 'Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor' gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım. Ama Hazine ve Maliye Bakanımızın şu andaki düşüncesi noktasında, biz tabii kendisine burada atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik, 'hayırlı olsun' dedik ve bu şekilde de enflasyonu tek haneye düşürmekteki kararlılığımızı da bildirdik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan asgari ücretle ilgili de, "Asgari ücret noktasında da biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.

"Muhalefet partileri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uygun yeni bir Anayasa’ya destek verirler mi?" sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, "Masa etrafındakilere bakıp konuşacak olursak, vermezler diye düşünüyorum. Ama bizim grubumuzun görevi nedir? Vereceklermiş gibi gidip kendileriyle görüşmektir" değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'in NATO üyeliği süreci hakkındaki soruları da cevaplayan Erdoğan, "İsveç’in  beklentileri, bizim bu beklentilere uyacağımız anlamına gelmez. Bizim bu beklentilere uymamız için, her şeyden önce İsveç üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım" şeklinde konuştu.