Ebru Şahin, Emine Adalet Pee'nin rolüne talip

Hayatı 3 sezon dizi olacak Cumhuriyet tarihinin ilk kadın casusu Emine Adalet Pee rolüne oyuncu Ebru Şahin talip oldu.

Ebru Şahin, Emine Adalet Pee'nin rolüne talip

Akşam Gazetesi'nin haberine göre Almanya'da Hitler'in karşısında dans eden ve 'Türk Mata Hari' olarak tanınan kadın casus Emine Adalet Pee'nin hayatı üç sezonluk dizi oluyor.

Hazırlıkları devam eden 'Kara Kâküllü Kız' adlı yapım, Şaziye Karlıklı'nın biyografik romanından uyarlanacak; dizinin senaryosunu ise Zehra Çelenk kaleme alıyor.

Önceki gün bir davete katılan oyuncu Ebru Şahin, yapımcılığını Mine Şengöz'ün üstleneceği dizide ajan rolüne talip olduğunu açıkladı.



Ebru Şahin, Emine Adalet Pee'nin rolüne talip


KARİYER HAYALİNİ AÇIKLADI

NBA'de San Antonio Spurs'ta forma giyen basketbolcu Cedi Osman'la mutlu bir evliliği olan Şahin, 'Kimin hayatını canlandırmak istersiniz?' sorusuna; "Hayatı diziye uyarlanacak olan Cumhuriyet tarihinin ilk kadın casuslarından olan Emine Adalet Pee'yi canlandırmak isterim" yanıtını verdi.



Ebru Şahin, Emine Adalet Pee'nin rolüne talip - Resim : 2


YILLARCA ANKARA'YA İSTİHBARAT SAĞLADI

1910 İstanbul doğumlu Emine Adalet Pee, 14 yaşında Almanya'ya yerleşti ve dans etmeye başladı.

Burada akrabası Henry Pee ile evlendi. Bir dans gösterisinde Hitler'in propoganda bakanı Goebbels ile tanışan Adalet, Almanlar için yapılan casusluk teklifini reddetti ve 1942'ye kadar Ankara'nın istihbarat kaynağı oldu. Hitler'e özel dans ederek yakınlaştı ve Almanların Paris'i işgal edeceğini Ankara'ya haber verdi.

Türkiye onun sayesinde Paris'teki Türk vatandaşlarını çağırıp zarar görmelerini engelledi.


Ebru Şahin, Emine Adalet Pee'nin rolüne talip - Resim : 3


Adalet, 1985'te Darülaceze'de vefat etti.