Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Meral Akşener ile görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı adaylığı için çağrıda bulunduğu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Millet İttifakı'nın Saadet Partisi'nde gerçekleştirilecek ve cumhurbaşkanı adayının belirleneceği liderler toplantısı öncesi İYİ Parti Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu.



Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde


İmamoğlu ve Yavaş, Meral Akşener ile görüşme gerçekleştirdi.

17 dakika süren görüşmenin ardından İmamoğlu ve Yavaş, basın mensuplarına çıkışta açıklama yaptı.


Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde - Resim : 2


İmamoğlu, "Bu ziyaretimizi değerli Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından 6'lı masanın stratejisinin, varlığının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bunun önemine binaen buradayız. Saygıdeğer Genel Başkanımızla duygularımızı paylaştık" dedi.

YAVAŞ: "SEYİRCİ KALAMAZDIK"

Yavaş da "Bizler millet ittifakının belediye başkanlarıyız. Masada yaşanan bu olayları seyretme imkanımız yok. Çünkü hep birlikte bir araya geldik, Ankara, İstanbul gibi birçok büyükşehri kazandık. Önümüzde seçim var. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Böyle bir deprem felaketinden sonra bu yaraları saracak şekilde tekrar bir araya gelinmesi arzusu halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, bunu Sayın Genel Başkanımıza ilettik. Değerlendirecekler" ifadelerini kullandı.

ZORLU: "CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ÖNERİSİ İLETİLDİ"

İmamoğlu ve Yavaş'ın partiden ayrılmasının ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu açıklama yaptı.

Zorlu, "Milletin sesi, milletin iradesi olması sorumluluğunu en başından bu yana duyan bu sorumluluk bilinciyle hareket eden genel başkanımız, milletimizin sesi doğrultusunda, milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz yeni bir kuşatıcı, kapsayıcı, milletimizi bu heyecana yeniden sevk edecek yeni bir öneriyle Millet İttifakı’na önerisini oluşturmuştur. Biraz önce sayın büyükşehir belediye başkanlarımız sayın genel başkanımızı ziyaret etti. Bu ziyaretleri sırasında her iki belediye başkanımıza seçilecek 13’üncü cumhurbaşkanının yetkili, icracı iki cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda kendilerine önerilerini iletmiştir. Bu önerileri önümüzdeki dakikalar içinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da sayın genel başkanımız aktaracaktır. Müzakere süreci bu şekilde devam edecek" dedi.


Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'nde - Resim : 3


Zorlu, Meral Akşener'in liderler toplantısına katılıp katılmayacağı sorusuna "Katılmasını bekliyoruz ve umut ediyoruz" cevabını verdi.

Öte yandan daha önce Saadet Partisi'nde 14.00'te başlayacağı açıklanan liderler toplantısı saat 15.00'e alındı.

DHA