Elektronik sigara tiryakileri fena dolandırıldı!

Elektronik sigara almak için internetten arama yapan çok sayıda kişi, dolandırıcılık şebekesinin tuzağına düştü.

Elektronik sigara tiryakileri fena dolandırıldı!

HALKTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve karara bağlanan bir dosyaya göre Hamit Eray Ceylan (22) isimli kişi elektronik sigara almak için internet üzerinden bulduğu bir siteye sipariş verdi. Ceylan, ödemeyi, kendisi ile paylaşılan hesaba gönderdi. Ancak ürün teslim edilmediği gibi temasta olduğu kişi numarasını da engelledi.

Aynı şubeden iki kişi sanık

Ceylan’ın şikâyeti üzerine Mücahit Memiş (27), Zebuhullah Yıldız (28) ve Sinan Burak (29) hakkında ‘Nitelikli dolandırıcılık’ davası açıldı. Dosya kapsamında ifadesi alınan Memiş, bir simit markasının İstanbul Havalimanı’ndaki şubesinde vardiya müdürü olarak çalıştığını söyledi.

‘Birlikte yargılandığımız çok dosya var’

Memiş, sanık Yılmaz’ın da aynı şubede personel olarak çalıştığını söyledi. Memiş, Yılmaz ile birlikte yargılandıkları çok sayıda dosyanın olduğunu kaydetti. Hesaplarında bloke olduğu için başka kişilerin kartlarını veya banka hesaplarını kullandığını öne süren Memiş, kimseyi dolandırmadığını söyledi.

‘Hesabımı komisyon karşılığı kullandı’

Sanık Zebuhullah Yıldız ise ifadesinde “Vardiya müdürümüz olan Mücahit Memiş kendisine bir akrabasından para geleceğini söyledi, Benden banka hesap bilgilerimi istedi. Ben de kendisine güvenerek hesap bilgilerimi kendisine verdim. Bana, hesabımı kullanması karşılığında 1.000 TL vereceğini söyledi. Ancak ben kendisinden hiç bir şekilde para almadım. Aradan 2 hafta kadar geçtikten sonra beni polis merkezinden aradılar” diye konuştu.

Üç sanığa da ceza verildi

Bir diğer sanık Sinan Burak ise, bir süre önce kredi ve banka kartlarını çaldırdığını söyledi. Yapılan yargılama sonrası mahkeme, Memiş ve Yıldız’a 4 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıkların, soruşturma aşamasında şikâyetçinin zararının giderildiğine işaret ederek cezayı 1 yıl 1 aya indirdi. Mahkeme, Sinan Burak’a ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

İkiliye dolandırıcılıktan onlarca dosya açıldı

Kararda, yapılan UYAP sorgusuna göre Yıldız’ın 25 soruşturma 15 de davasının olduğu kaydedildi. Memiş’in ise 98 soruşturma 73 de davasının olduğu bilgisi gerekçeli kararda yer aldı.

Her şikâyete ayrı dava açıldı

Mücahit Memiş, Zebuhullah Yıldız ve Sinan Burak’a açılan bir diğer dava ise İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Anılan dava ise 23 yaşındaki Tufan Salmurzaev’in şikâyeti üzerine açıldı. Uygulanan yöntem ise benzer. Yargılama sonrası Memiş beraat ederken Yıldız ve Burak’a ‘dolandırıcılık’ suçundan hapis cezası verildi.

İstanbul Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde de aynı kişilere karşı ‘dolandırıcılık’ davasının açıldığı anlaşıldı. Salih Murat Erman (51) isimli bir kişinin şikâyeti üzerine açılan davada Memiş hakkında beraat kararı verildi.

Hesabına para gönderilen Yıldız ve Burak hapis cezası aldı.