Esenyurt Tekel Olayı Sanık Avukatlarından Açıklama: "Adaleti Savunuyoruz, İftiraya Karşı Hukuki Mücadele Başlattık"

Esenyurt ilçesinde 28 Temmuz 2023 tarihinde yaşanan ve kamuoyunda "Tekel Olayı" olarak bilinen trajik hadisede, sanıkların avukatları sessizliğini bozdu.

Esenyurt Tekel Olayı Sanık Avukatlarından Açıklama: "Adaleti Savunuyoruz"

Beraberinde diğer sanık avukatları ile birlikte Bakırköy Adliyesi'ne gelerek olayda yaşamını yitiren Yunus Emre Erzen'in babası Cantürk Erzen ve avukatı hakkında suç duyurusunda bulunan Av. Ahmet Avşar, adliye çıkışında gazetecilerin yönelttiği sorulara cevap verdi.

Sanık avukatları, yaşanan üzücü olayın üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen, medyada yer alan asılsız haberlerin, müvekkillere ve ailelerine yönelik hakaret ve iftiraların devam ettiğini vurguladı. Av. Ahmet Avşar, "Bizler savunma makamı olarak bugüne değin sadece dosyaya, savunmaya ve adaletin tecellisine odaklanmışken, meselesi adalet olmayanların ise yalanın büyüğünü küçüğünü ayırmaksızın meseleyi magazinsel mecrada bilinçsizce işlediklerini gördük. Her defasında da onlar adına biz utandık" dedi.

Geçtiğimiz günlerde olayda yaşamını yitiren kişinin babası olan Cantürk Erzen ile avukatı tarafından, kendilerine "barışma teklifi" adı altında, 40 milyon TL ve biri erkek biri de kız çocuğu olmak üzere 2 çocuk vermek üzere teklifte bulunulduğu iddia edilmişti. Bu iddia kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. Av. Ahmet Avşar, söz konusu iddiayı "şeytanın bile aklına gelmeyecek bir iftira" olarak niteledi ve şunları söyledi: "Böylesine iğrenç ve insanlık dışı bir teklifi değil ifade etmek, akla getirmek bile vicdanı olan bir insanın başaramayacağı bir şeydir."

Avukat Avşar, söz konusu kişilerin iftira atmaya alıştığını ve müvekkillerin ailesi ile olayın taraflarından biri olan Bayındır Ailesi arasında tamamen yasal zeminde ve arabulucu huzurunda yapılan uzlaşıyı bile basına çarpıtarak yansıttıklarını belirtti. Avşar, bu tür eylemlerin amacının müvekkillerin toplumsal bir linç kampanyasına maruz bırakmak ve yargılamaya etki etmek olduğunu dile getirdi.

Avukat Avşar, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "İnsanlık tarihinde karar bir leke olarak yer almış bir şahıs var ya hani, Nazi döneminin Propaganda Bakanı Joseph Göbbels. Onun bir sözü vardır. 'Yeterince büyük bir yalan söyler ve onu tekrar etmeye devam ederseniz, insanlar sonunda ona inanmaya başlayacaklardır'. Yapılan tam olarak da budur. Ancak müvekkilleri ve ailelerini adeta toplum önünde şeytanlaştırarak, hedef haline getirenler bilmelidir ki tüm bu iftira ve hakaretler karşısında tarafımızca yasal süreç başlatılmıştır."