Estetik yaptıran genç kadın şoku yaşadı! Enfeksiyon, akciğerlerine sıçradı!

Bodrum’da estetik operasyonu yaptıran Olcay Kınay, ardı ardına 7 ameliyat geçirdi. Ancak oluşan enfeksiyon, akciğerlerine sıçradı. Devlet hastanesinde tedavi edilerek ayağa kalktı.

Estetik yaptıran genç kadın şoku yaşadı! Enfeksiyon, akciğerlerine sıçradı!

Sabah Gazetesi'nden Halit Turan'ın haberine göre Muğla'nın Bodrum ilçesinde emzirme ve kilo vermeye bağlı sarkmalar nedeniyle meme estetiği yaptırmak için özel hastaneye başvuran sosyal medya uzmanı Olcay Kınay (50), yapılan operasyon sonrasında oluşan enfeksiyon nedeniyle ölümün kıyısından döndü.

Meme dikleştirme operasyonu için plastik cerrah İhsan B. tarafından estetik ameliyatına alınan Kınay'ın memesine konulan silikon meme altında açıklık yapınca bir ameliyata daha alındı.

Daha sonra silikonun olması gerektiği gibi yerleşmediği belirtilerek yeniden ameliyata alınan Kınay, bu kez iki memesinin arasında fark olunca yine neşter yedi.

Tablo gittikçe ağırlaşınca kadının beşinci ameliyatta memesine konulan silikon çıkartıldı. 3'ü genel anestezi, 4'ü ise lokal anestezi altında yapılan 7 farklı operasyon sonrasında kadının memelerinden başlayan enfeksiyon akciğerlerine kadar ulaştı.

4.5 aylık acılı süreçte ağır enfeksiyona maruz kalan kadın ayakta duramayacak hale gelince Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü.

4.5 AY KÂBUS YAŞADIM

Meme dikleştirme ameliyatı olmak isterken akciğerlerine kadar ulaşan bakteri nedeniyle hayati tehlike yaşayan Olcay Kınay yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bir ümitle gittiğim özel hastanede ilk ameliyatı oldum. Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatta da bir komplikasyon gelişebileceğini biliyordum. Defalarca aynı yerden ameliyat olmama rağmen bir çözüm bulamadık. Son olarak sol memeden silikonu çıkarmak zorunda kaldık. İhmalden dolayı memeden akıntı gelmeye başladı. Dayanılmaz ağrılar çektim, doktorumu uyardım ama gerekli ilgiyi göremedim. Basit bir kan testiyle elde edilecek sonuç yerine neştere maruz kaldım. 4.5 ay boyunca neredeyse nefes alamadım. Kâbus gibiydi. Oturarak uyumak zorunda kaldım. Bodrum Devlet Hastanesi'ne gidip tahlil yaptırınca, bakteri belirlendi. Ultrason muayenesi oldum, MR görüntüsüne bakıldı. Enfeksiyonun akciğerlerime kadar yayıldığı görüldü. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyette bulundum. Bu ameliyat sürecinde ameliyatta ihmali bulunan doktor ve özel hastane dahil tüm sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Kınay'ın şikâyeti üzerine Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu'na özel hastanede görevli plastik cerrah İhsan B. hakkında soruşturma izni verilmesi için yazı gönderildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek cevabın ardından savcılığın şüpheliler hakkında soruşturmaya başlayacağı öğrenildi.