Facebook Messenger kullananlar bu uyarıya lütfen dikkat!

Eğer sevdiklerinizle Facebook Messenger üzerinden yazışıyorsanız bu haberi mutlaka okuyun...

Facebook Messenger kullananlar bu uyarıya lütfen dikkat!

Messenger, uçtan uca şifreleme özelliğini daha fazla kullanılabilir hale getiriyor

ShiftDelete'ten Aleyna Kaptı'nın haberine göre uçtan uca şifreleme özelliği başta mesajlaşma uygulamaları olmak üzere pek çok platformda yer alıyor.

Bununla birlikte Facebook Messenger üzerindeki uçtan uca şifrelenmiş sohbetler için bugün yeni bir güncelleme geldi.

Böylelikle Meta, uçtan uca şifreleme testini genişletmeye başladığını duyurdu.

Uçtan uca şifrelenmiş sohbetler, Messenger için atı yıl önce tanıtıldı. Bu nedenle yeni bir özellik olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak varsayılan uçtan uca şifreli sohbetler, uzun zamandır bir beta özelliği olarak yer alıyordu.

Meta ise bu konuyla ilgili yeni bir karar verdi.

Şirket, yayınladığı bir duyuruda, Messenger için varsayılan uçtan uca şifreleme testini kademeli bir şekilde genişletmeye karar verdiğini açıkladı. Böylelikle bu özellik, birkaç ay içinde daha fazla kişi tarafından kullanılabilir hale gelecek.

Meta’ya göre beta özelliğini alacak olan kişiler bilgilendirilecek. Kimin sohbetlerini ekstra bir koruma katmanıyla yükseleceği kısmına gelince Meta, bunun rastgele olacağını söylüyor. Meta daha önce, 2023‘te tüm uygulamalarında varsayılan uçtan uca şifreleme korumasını sunmayı beklediğini söyledi.

Bu zaman çizelgesinde ise şirket, bir güncelleme sağlamadı. Ancak Messenger’a uçtan uca şifreleme getirmeye devam ettikçe güncellemeler vermeye devam edeceğini söylüyor. Ağustos ayında bazı Messenger kullanıcılarında test etmeye başlayan şirket, şimdi daha fazla kişiye ulaşmayı planlıyor.

Bunların dışında ek olarak sunulan şu yenilikler de yer alıyor:

“Uçtan uca şifrelenmiş sohbetlerde değiştirilebilen sohbet temaları, sohbet emojileri, grup profil fotoğrafları, bağlantılar için ön izlemeler, aktif durum yer alırken aynı zamanda Android taraf için baloncuklar adı verilen arkadaş listenizdeki kişilerin profil fotoğraflarının olduğu daire ekleniyor.”