Hadise davacı olmuştu! Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto'ya büyük şok!

Hadise, yorumculuk yaptıkları televizyon programında Reza Zarrab'la ilişki yaşadığını öne sürerek kendisine yönelik eleştiri sınırlarını aşan yorumlarda bulunmuştu. Hadise; Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto’ya dava açmıştı. Davada karar çıktı.

Hadise davacı olmuştu! Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto'ya büyük şok!

Hadise geçtiğimiz yıl hemen her gün ekranda kendisine yönelik yorumlarda bulunan Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto ile programın yetkilisine onur, şeref ve saygınlığının zedelendiğini öne sürerek manevi tazminat davası açmıştı. 

Olaya ilişkin dava İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde karar çıktı.

Duruşmaya Hadise’nin avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu ile davalı tarafların avukatlarının katıldığı öğrenildi.

Kararını açıklayan mahkeme, davalı Seren Serengil, Bircan Bali ve Arto ile programın yetkilisinin toplam 20 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

HADİSE'NİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Hadise’nin avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu ise yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bir pop star, ulusal kanalda her gün şantaj ve tehdide maruz kalmaktadır. ‘Skandallar kraliçesi’, ‘metres’, ‘vergi kaçakçısı’ ve daha birçok korkunç sıfat ile basın ve ifade özgürlüğüne ters düşecek yakıştırmalarla anılan müvekkili toplum, elleri cebinde uzaktan izlemektedir. Bu tecavüzün mahkemece durdurulmasını istiyoruz. Davalılar müvekkilin şeref, mesleki kariyeri ve itibarına sistematik bir şekilde saldırıda bulunmuşlardır. Müvekkilin yapmakta olduğu iş nedeniyle çalıştığı kurumlar, iş anlaşmaları, toplum ve ailesi nezdinde sahip olduğu itibar ve saygınlığı zarar gördüğünden 50 bin liralık manevi tazminatın davalılardan tahsilini istiyoruz’ ifadelerini kullandı.