İkinci doz Corona virüs aşısında flaş gelişme

Aşıda kritik ilk aşama atlatıldı. COVID-19'a karşı ikinci doz uygulamaları 28 gün aradan sonra başlıyor.

İkinci doz Corona virüs aşısında flaş gelişme

Sabah Gazetesi'nden Burak Çelik'in haberine göre corona virüs aşılamasında ikinci dozun uygulanmasına bu hafta başlanacak. Öncelik yine sağlık çalışanlarında olacak. Bir yandan da ilk doz aşı uygulaması devam edecek. Çin'den alınan ikinci parti Sinovac aşısı ocak ayının sonunda Türkiye'ye ulaştı. Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumu'nda incelemeye alınan aşıların, bu hafta kullanıma sunulması planlanıyor.

Türkiye Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu'nda iki hafta boyunca güvenlik testinden geçirilen 10 milyon doz aşının da uygulanmasına, onay verilmesi halinde önümüzdeki günlerde başlanacak. Bu kapsamda Türkiye'de şubat sonuna kadar 6.5 milyon vatandaş aşılanmış olacak.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamada "Güçlü sağlık altyapımız ve sağlık merkezlerimizin etkinliği aşılamanın da hızlı yürütülmesini sağlıyor. Aşı yaptırmak için de birçok alternatif var. Devlet ve özel hastanelerinde, aile sağlığı merkezlerinde aşı uygulanıyor. Ayrıca gece yarısına kadar aşı yaptırabiliyorsunuz. Türkiye bu konuda birçok ülkenin önünde..." ifadelerini kullandı.

İkinci doz aşılama sürecinde koronavirüs aşısını bugün Bilim Kurulu Üyeleri yaptıracak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın ve onu takiben 12 Şubat'ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptıracak.