Mansur Yavaş ile ilgili çarpıcı 'adaylık' iddiası!

14 ve 28 Mayıs yenilgisi sonrasında muhalefet partilerinde büyük bir karmaşa yaşanırken gözler 9 ay sonrası yapılacak olan yerel seçimlere çevrildi.

Mansur Yavaş ile ilgili çarpıcı 'adaylık' iddiası!

MedyaRadar'ın haberine göre tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, Erdoğan Aktaş'ın sunumuyla tv100'de ekrana gelen "Eşit Ağırlık"ın konuğu oldu. 2024'te gerçekleşecek yerel seçimler programda masaya yatırıldı.

"CHP'DE 11 BÜYÜKŞEHİRDEN 5 TANESİNDE CİDDİ BİR KAYBETME ENDİŞESİ VAR"

“CHP'de 11 büyükşehirden 5 tanesinde ciddi bir kaybetme endişesi var. Ankara biraz bıçak sırtı” değerlendirmesinde bulunan Deniz Gürel, şöyle devam etti:

“CHP'deki mevcut kaotik durumdan sayın Yavaş'ın rahatsızlığı olduğunu söylemek isterim. Bütün olan bitene müdahil olmamak istiyor. Yavaş-İmamoğlu arasında arka kapı diplomasisini yürütmek isteyen isimler var. Bu süreçte İmamoğlu'nun Yavaş'a ‘Bu süreçten etkilenme, sen yerinde dur, CHP'deki olası bir değişimden sonra tekrar yerel seçimle ilgili bir rüzgar yakalayacağız’ şeklinde haber gönderdiği bilgileri de geldi.”

"MANSUR YAVAŞ'A UYGUN BİR İTTİFAK MODELİ OLMAZSA…"

Nagehan Alçı'nın "CHP ve İYİ Parti seçim işbirliği yapmazsa Mansur Yavaş tekrar CHP'nin adayı olarak seçime girer mi?" sorusuna ise Gürel şu yanıtını verdi:

"Aynı risk İstanbul'da da geçerli. O kadar oksitli alanlar var ki Ankara ve İstanbul adına CHP'de CHP'de Ankara ve İstanbul adına o kadar oksitli alanlar var ki; bir tarafta HDP aday çıkarırsa İstanbul'da kazanma şansı düşüyor, öbür tarafta İYİ Parti ve CHP ittifak yapmazsa Mansur Yavaş'ın Ankara'da aday olmayacağını düşünüyorum. 2019 seçimlerinde adaylık şartıydı, İYİ Parti ve CHP'nin kendi isminde mutabık olması... Hatta Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti'den aday olması teklifi 'Eğer İYİ Parti'den aday olursam CHP'nin oyunun tamamını toplayamam riski var, CHP'nin adayı olmayıp İYİ Parti desteklesin' şartı vardı. CHP'de bu kaotik süreç sağlıklı bir şekilde yönetilemezse ve yerel seçimlerde Yavaş'a uygun bir ittifak modeli olmazsa ben Mansur Yavaş'ın Ankara'da aday olmayacağını düşünüyorum."