Mehmet Boynukalın: "Gerekiyorsa laikliği kaldırın"

"Kız çocukları için ayrı okul açılabileceğini" savunarak karma eğitimi tartışmaya açan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepkiler sürüyor. Ayasofya'nın eski imamı Mehmet Boynukalın ise Tekin'e destek verdi.

Mehmet Boynukalın: "Gerekiyorsa laikliği kaldırın"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber’de eğitim sistemiyle ilgili kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" gerekçesini öne sürerek "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" demişti.

HALKTV'nin haberine göre karma eğitimi hedef alan Bakan Tekin'in sözleri infial yaratırken; Cumhur İttifakı'ndan Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici'den de destek gelmişti.

"TEREDDÜTSÜZ KATILIYOR VE DESTEKLİYORUM"

Destici paylaşımında, "Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir. Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf…" ifadelerini kullanmıştı.

"O LAİKLİĞİ KALDIRMAK GEREKİR"

Destici'nin açıklamasını alıntılayan Ayasofya'nın eski imamı Mehmet Boynukalın ise skandal ifadelere imza attı.

Bakan Tekin'in sözlerini destekleyen ve paylaşımında açıkça laikliği hedef alan Boynukalın, "Laiklik, kız çocukları için ayrı okul açılmasına engelse, o laikliği kaldırmak gerekir" dedi.

Mehmet Boynukalın: "Gerekiyorsa laikliği kaldırın"


Öte yandan Sabah Gazetesi'nden Melih Altınok'a konuşan Bakan Tekin; "Karma eğitime karşı mısınız?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:


"Kız çocuklarını okula göndermeyen velilerin argümanlarından bir tanesi de 'Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum.' O zaman veliyi ikna etmek için biz gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Karma eğitime karşı olduğum söyleniyor, tam tersine özgürlükçüyüm. Zaten Milli Eğitim Temel Kanunu da 'Karma eğitim esastır' diyor. 2013 yılında müsteşarlığım sırasından kız çocuklarıyla ilgili böyle bir şey yapılabilir demiştim, oradan hareketle tartışma bambaşka yerlere doğru gitti."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!..