Merhum Civan Canova'nın sergisinin tüm geliri LÖSEV'e bağışlandı

21 Ağustos 2022'de kaybettiğimiz, değerli oyuncumuz Civan Canova’nın sağlığında hayali olan ve hazırlıklarını sürdürdüğü “Damlalar” sergisi, oyuncunun birinci ölüm yıldönümü olan 21 Ağustos 2023’te, Tarihi Kethüda Hamamı’nda sanatseverlerle buluşmuştu.

Merhum Civan Canova'nın sergisinin tüm geliri LÖSEV'e bağışlandı

Civan Canova’nın ailesinin, sanatçının vasiyetini yerine getirdikleri bu anlamlı sergide, tablo satışlarından elde edilen tüm gelir LÖSEV’e bağışlandı.


Merhum Civan Canova'nın sergisinin tüm geliri LÖSEV'e bağışlandı 


Oyuncunun kız kardeşi Kumru Tibet açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“Gelenler hatırlar, şöyle not düşmüştük serginin giriş yazısına: Civan’ın dünyasında sanatın ve çocukların çok özel birer yeri vardı. Bu doğrultuda, sergi süresince tablo satışlarından elde edilecek olan gelirin tamamı, O’nun güzel ismini, kalbinin bu iki kıymetlisi ile birleştirecek olan LÖSEV’e iletilecektir… Civanımızın vasiyeti olan DAMLALAR SERGİSİ boyunca satılan 14 adet birbirinden güzel ve özel tablosunun tüm gelirini, serginin hazırlık aşamasında gönlümüzden geçtiği şekilde Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) aktardık. Aslında biz sadece aracı olduk Civan’ın tablolarını alanlar ve Lösev arasında.


Merhum Civan Canova'nın sergisinin tüm geliri LÖSEV'e bağışlandı - Resim : 2


Ve bundan da büyük mutluluk duyduk. Şimdi, biz de her iki tarafa da Civan’ın ailesi olarak teşekkür etmek istiyoruz içtenlikle: Evinde, hayatında Civan’dan bir hatıraya yer vermek isteyen ve O’nun bir tablosunu alan değerli kişilere teşekkür ederiz. Artık canımızın bir parçası, sizinle yaşayacak. Ve de Lösev’e titiz, duyarlı, özenli ve zarif yaklaşımı, diyaloğu için teşekkür ederiz. Ne demişti Civan: 'Hayat paylaştıkça çoğalıyor. Çoğalınca da değerleniyor, anlam kazanıyor.' Sonsuz özlem ve sevgiyle…”


Merhum Civan Canova'nın sergisinin tüm geliri LÖSEV'e bağışlandı - Resim : 3