Prens Harry kraliyetin tüm sırlarını ifşa edecek

İngiltere'de Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü sonrası Kral III. Charles ve arasının bozuk olduğu Prens Harry ile eşi Meghan Markle'ın gerilime son verebileceği belirtilmişti. Ancak yaşanan son gelişmeler bunun tam tersini gösteriyor.

Prens Harry kraliyetin tüm sırlarını ifşa edecek

Habertürk'ün haberine göre Charles'ın oğlu Prens Harry ve ABD'li eşi Meghan Markle, 2020'de kraliyetteki üst düzey görevlerinden ayrılarak ABD'ye taşınmıştı. Bu sürede ABD'li televizyoncu Oprah'a konuşan çift, kraliyetten bir üyeyi ırkçılıkla suçlamış, zorluk yaşadıklarını ve izole edildiklerini belirtmişti. Markle intiharı düşündüğünü ve sonrasında da ayrılık kararı aldıklarını belirtmişti. 

Bu karar ailenin arasını açmış, çift ayrıldıktan sonra İngiltere'yi gittiklerinde yalnızca Kraliçe II. Elizabeth'i ziyaret etmiş ancak Charles ve Prens William ile görüşmekten kaçınmışlardı.

Prens Harry, ABD'de yaklaşık 36.8 milyon sterlinlik bir kitap anlaşmasına imza atmış ve anı kitabında kraliyette yaşadığı sürece değineceği belirtilmişti.

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından Prens Harry, babannesine saygı amacıyla kitabının çıkış tarihini erteleme kararı aldı.

Kasım'da raflarda olması beklenen kitabın 10 Ocak'ta satışta olacağı yayınevi tarafından açıklandı.

Daily Mail ayrıca, Prens Harry'nin kitapta yer alan bazı detayların Kraliçe'nin ölümünün ardından düzenlenmesini istediği ancak bunun mümkün olup olmayacağının belirsiz olduğunu da belirtti.

Penguin Random House, Harry'nin hayat hikayesinin haklarını güvence altına aldığını açıkladığında, kitabın halkın gözünde çocukluğunu, Ordu kariyerini ve Afganistan'daki görevlerini, bununla birlikte ayrıca Meghan ile evliliği ile baba olmasını kapsayacağını söylenmişti. Ancak daha fazlasının açıklanacağı belirtilmişti.

Prens Harry'nin, Charles-Diana evliliğinin çöküşü için suçladığı üvey annesi Cornwall Düşesi Camilla'ya dair detaylara kitapta yer vereceği tahmin ediliyor.

Kitapta en çok rağbet gören kısımların kardeşine değindiği kısımlar olması bekleniyor. Prens Harry'nin evliliği ve görevden ayrılması sonrası abisi ile yaşadığı gerginliğe değinmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bunun da saray çevresinde endişeye yol açtığı ve kardeşler arasında ilişkinin daha da kopma noktasına gelebileceği ifade ediliyor.

Kitabın düzenlenen kısımları ve iddialara ilişkin The New York Times, Sussex Dükü ile Düşesi ve yayınevi Penguin Random House ile iletişime geçti ancak talepleri reddedildi.