Reza Zarrab cephesinden yeni haber! 'O hırsızsa, ben de hırsızım' demişti

İsmi rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen ve halen ABD’de yaşayan İran asıllı Reza Zarrab’ın vefat eden babasının yedisi nedeniyle geçtiğimiz pazar günü ailesi Etiler’de beş yıldızlı bir otelde taziyeleri kabul etti.

Reza Zarrab cephesinden yeni haber! 'O hırsızsa, ben de hırsızım' demişti

Bir dönem adı kamuoyundaki pek çok ünlü isim ve siyasi ile anılan ancak devamında yolsuzluk, rüşvet suçlamaları nedeniyle ABD’ye giden Reza Zarrab (Rıza Sarraf) burada da kara para aklama suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

Ancak ABD’li yetkililerle tanıklık karşılığında serbest kalan ve halen bu ülkede yaşadığı bilinen Reza Zarrab’ın Türkiye’de yaşayan babası Hüseyin Zarrab geçtiğimiz hafta cumartesi günü İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

AHMEDİNEJAT'IN ARKADAŞI, KAPALIÇARŞI'DA KUYUMCUYDU

Vefatını duyuran Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, yazısında Hüseyin Zarrab’ı şöyle anlattı:
“Bir vakitler İran'ın en güçlü adamlarından gösterilen, eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın arkadaşı Hüseyin Zarrab, Kapalıçarşı'da kuyumcuydu. İran'ın ambargoyu delmek için kurduğu altın ticaretine dayalı kayıt dışı ekonominin esas unsuruydu. Zarrab, oğlunun ABD'de sanık olarak yargılandığı mahkemede savcı ile anlaşarak, itirafçı tanık olmayı kabul etmişti. Dubai'deki döviz bürosu üzerinden ekonomik yaptırımları deldiği gerekçesiyle verilen cezayı yüzde 70 oranında düşürmüştü. Ancak cezayı ödemeden öldü.”

TAZİYEYE 500 KİŞİ KATILDI

Hüseyin Zarrab’ın ölümünün yedinci günü olması sebebiyle ailesi Etiler’de bulunan beş yıldızlı La Meridien Otel’de taziyeleri kabul etti. 

Zarrab için dua da okunan taziyeye akrabalarının da olduğu 500’e yakın kişi katıldı.

Taziyeye gelerek aileye başsağlığı dileklerini dileyenlerden biri de türkücü İbrahim Tatlıses oldu.

TATLISES, ZARRAB İÇİN "O HIRSIZSA BEN DE HIRSIZIM" DEMİŞTİ

İbrahim Tatlıses, 2018 yılında Posta Gazetesi’nden Alev Gürsoy Cimin’e verdiği röportajda “Reza’yı çok severim, hem de evladım gibi. Bana çok güzellikleri, iyilikleri var. Benim ona yok mu? Var. Benim ona ağabeyliğim, babalığım var” demiş ayrıca konuşmasının devamında “17-25 Aralık olaylarında dedim ki Reza için, ‘Eğer o hırsızsa, ben de hırsızım.’ Yine derim. Hırsız değil, adam gibi adamdır” ifadelerini kullanmıştı.

Ali Kemal ERDEM / Patronlar Dünyası