Robert Downey Jr. 20 yıllık evliliğini hangi kurala borçlu?

Geçtiğimiz günlerde kariyerinin ilk Oscar'ını da kazanan ünlü oyuncu Robert Downey Jr. özel hayatına da kariyeri kadar önem veriyor. Başarılı oyuncu, 20 yıllık mutlu evliliğini ise işte bu sırra borçlu...

Robert Downey Jr. 20 yıllık evliliğini hangi kurala borçlu?

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre özellikle yıllardır üstlendiği Demir Adam (Iron Man) rolüyle dikkat çeken Robert Downey Jr., son olarak Christopher Nolan'ın yönetmenliğini yaptığı Oppenheimer'da rol almış ve performansıyla da "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" Oscar'ını almayı başarmıştı.

Downey uzun yıllar sürdürdüğü Iron Man rolüyle ve Oppenheimer'daki etkisiyle istikrarlı bir yıldız olsa da özel hayatını hiç ihmal etmiyor.


Robert Downey Jr. 20 yıllık evliliğini hangi kurala borçlu?


2005 yılında dünyaevine girdiği Susan Downey ile neredeyse 20 yıldır beraber olan oyuncu, ilişkisindeki mutluluğu ise bir kurala borçlu.

Robert Downey Jr., kendisi ve eşi Susan'ın "iki haftalık bir kurala" uyduklarını söylüyor. Kuralın, birbirlerini ve ailelerini görmeden iki haftadan fazla durmamak olduğunu belirtti.


Robert Downey Jr. 20 yıllık evliliğini hangi kurala borçlu? - Resim : 2


Robert Downey Jr. ve eşi Susan, yoğun programlarının birlikte vakit geçirmelerine engel olmasına izin vermiyor.

Susan Downey de yakın tarihli bir röportajında şunları söylemişti: "İki haftalık bir kuralımız var ve bu genellikle çok uzun geliyor, ancak birbirimizi ve aileyi bir arada görmeden iki haftadan fazla kalmıyoruz."

Ayrıca Susan Downey, çalışma programının kocasınınki kadar yoğun olmadığını da belirtiyor: "İyi haber şu ki kamera önünde değilim ve bu nedenle bir yapımcı olarak konum ve olmam gereken yer konusunda biraz daha esnekliğe sahip oluyorum."

Çiftin iki çocuğu var: Exton Elias Downey (12) ve Avri Roel Downey (9). Aynı zamanda Downey Jr.'ın Deborah Falconer ile yaptığı bir önceki evliliğinden 30 yaşında Indio Falconer Downey adında bir çocuğu daha bulunuyor.

İş-yaşam dengesini korumaya yönelik kurallar koyan tek Hollywood çifti Downey çifti değil.


Robert Downey Jr. 20 yıllık evliliğini hangi kurala borçlu? - Resim : 3


2012'den beri evli olan Blake Lively ve Ryan Reynolds, flört etmeye başladıklarında aynı anda çalışmamayı kabul etmişler.