'Sahte sevgili' cinayetinde yeni gelişme yaşandı

İstanbul Bahçelievler'de yaşayan 57 yaşındaki Murat Arpapay, günlük kiralık evde sevgilisi sandığı 19 yaşındaki Muhterem Perçikli tarafından tuzağa çekilerek öldürüldü.

'Sahte sevgili' cinayetinde yeni gelişme yaşandı

Sabah Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine göre Muhterem Perçikli, emniyette verdiği ifadede talihsiz adamın nasıl öldürüldüğünü anlattı.

Cinayeti planlayan Ersen Başak'ın Arpapay'ı çok zengin olarak kendisine tanıttığını söyleyen Perçikli, "Olay günü adrese gittiğimizde darp edip bayılttılar. Enjektörle sıvı verdiler. Şüpheliler kendi aralarındaki konuşmada Ersen Başak'ın Murat'ın evini soymaya gitmiş olabileceğini duydum" dedi.

Perçikli, cinayetin yaşandığı 26 Temmuz saat 16.00 sıralarında Şirinevler'deki günlük kiralık eve Arpapay'la birlikte girdi ancak tek çıktı.

Apartmanın kamera kayıtlarına göre, evde 5 saat vakit geçiren ikiliden Perçikli, evden çıkış yaptıktan 5 dakika sonra, Başak ve ekibi eve geldi.

Arpapay'ı darp eden şüpheliler, boynundan kimyasal sıvı enjekte etti. Ardından Arpapay'ı apartman boşluğuna atarak ölüme terk etti.

Başak olayın ardından Arpapay'ın evine giderek tüm parasını aldı.

Soruşturmada çıkan güvenlik kamera kayıtlarına göre, Perçikli'nin apartmana giriş ve çıkış yaparken mavi peruk, diğer şüphelilerin ise şapka taktığı görüldü.

GÜRCİSTAN'A FİRAR ETTİ

Perçikli ve Serpil Demir'in yakalanarak tutuklandığı olayda, Doğan Sarıyıldız ve Fatih Erginoğlu isimli şüphelilerin cinayetten bir gün Kıbrıs'a, baş şüpheli Ersen Başak'ın cinayetten iki gün sonra 27 Temmuz'da Gürcistan'a firar ettiği saptandı.

Firari 3 şüphelinin arama çalışmaları devam ediyor.