Termometreler 43 dereceyi gösterecek! Haftaya daha da sıcak!

Hafta başından itibaren artan sıcaklık bugünden itibaren rekora koşacak. Hava sıcaklığının yarın 43 dereceye ulaşması beklenen Antalya, Aydın ve Manisa'nın Türkiye'nin en sıcak 3 noktası olması bekleniyor.

Termometreler 43 dereceyi gösterecek! Haftaya daha da sıcak!

HALKTV'nin haberine göre ülke genelinde mevsim normallerinde ilerleyen sıcaklık, hafta başından itibaren artışa geçti.

Karadeniz Bölgesi’ni vuran yağmurlu hava da dünden itibaren yerini güneşe bıraktı.

Sıcaklıklar yurt genelinde 5 ila 10 derece arttı. Dün birçok şehirde sıcaklık 35 derecenin üstüne çıktı.

Bugün ve yarın İstanbul’da sıcaklık yine 35-36’ları görecek. Çanakkale, Balıkesir ve İzmir’de ise 38-39 dereceler görülecek. İç Ege’de sıcaklıklar 40 dereceyi zorlayacak. Akdeniz’de Adana ve Antalya 40 dereceye ulaşacak. İç Anadolu’da Ankara ve Kayseri 38 dereceyi görecek.

‘EN SICAK’ 3 İL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan sıcaklık haritasına göre; yarın hava sıcaklığının 43 dereceye ulaşması beklenen Antalya, Aydın ve Manisa’nın Türkiye’nin en sıcak yerleri olması bekleniyor. Antalya’da cumartesi günü de hava sıcaklığının 43 derece olması, Adana ve Aydın’da ise 44 dereceye ulaşması öngörülüyor.

BAKAN KOCA UYARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından vatandaşlara sıcak havaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu: “Sıcak çarpması ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpmasında yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.”