Turistik adada kiralar uçtu, çadır ve arabada kalıyorlar!

Dünya turizminin başkentlerinden İbiza'da turizm sezonunun başlamasıyla kiralar fırladı, tek kişilik bir odanın fiyatı 1000 Euro'yu buldu. Yerel halk araba ve çadırlarda yaşamaya başladı.

Turistik adada kiralar uçtu, çadır ve arabada kalıyorlar!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İspanya'nın turizm ve eğlence merkezlerinden İbiza'da kiraların uçmasının ardından yerel halk arabalarda yaşamaya başadı.

Yüksek faizler birçok İspanyol'u ev alamaz hale getirirken turizmin de etkisiyle kiralara artan talep fiyatları fırlattı. İbiza'da kiralar geçen sene yüzde 50 arttı.

BBC'nin haberine göre, özellikle yaz aylarının gelmesi ve partilerin artmasıyla İbiza'da birçok kişi kira ödeyemeyince çözümü arabalarında ya da çadırlarda yaşamakta buldu.

İşi olan birçok kişi bile İbiza'da ev fiyatlarını ödemekte zorlanıyor. Kentteki sivil savunma merkezi IGC, geçen sene çalışanlarının dörtte üçünün araçlarda yaşadığını belirtmişti.

TEK KİŞİLİK ODAYA 1000 EURO

Üç yıldır arabasında yaşayan César Nebrera, ev konforunu özlediğini söyleyerek "Kendi evinizde ayakta durmak, doğru düzgün yemek yapabilmek, hatta çekmeceyi açmak gibi basit şeyleri arıyorum" dedi.

Kirayı ödemenin birçok kişi için imkansız hale geldiğini anlatan Nebrera, "Ev fiyatları giderek daha da artıyor" diye konuştu.

Turistik adada kiralar uçtu, çadır ve arabada kalıyorlar!

Başını sokacak bir yer atayan Isabel María Pérez de adada tek kişilik bir odanın 1000 euro'yu bulduğunu ifade etti.

İbiza'da aynı evi paylaşan yetişkinlerin sayısı da hızla artıyor.

Kentteki kiracıları temsil eden Sindicato de Inquilinas de Ibiza y Formentera'nın sözcüsü Daniel Granda, "Birçok kişi berbat koşulların içine düştü. Adada baraka evler görmeye başladık" ifadelerini kullandı.

İbiza, İspanya genelinde işsizlik oranlarının en düşük olduğu yerlerden biri olduğu için birçok İspanyol tarafından yaşamak için tercih ediliyor.

160 bin nüfuslu ada geçen sene 4 milyon turist ağırladı.