Türker Ertürk neden milletvekili adayı olduğunu ilk kez açıkladı

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28.Dönem TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimine sayılı günler kala partilerde milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan isimlerde belli olmaya başladı.

Türker Ertürk neden milletvekili adayı olduğunu ilk kez açıkladı

3 bin 400 milletvekili aday adaylığı başvurusunun yapıldığı CHP’de kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin olduğu görüldü.

13 Mart 2023 tarihinde Medya Siyaset TV’de yayınlanan SORUYORUM programında canlı yayın konuğu olan Emekli Amiral ve Yazar Türker Ertürk, Genel Yayın Yönetmeni Murat Selamoğlu’nun milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki sorusuna verdiği cevapta CHP’den aday adayı olacağını açıklamıştı.

‘NEDEN ADAY OLDUM?’

Türker Ertürk geçtiğimiz hafta içinde CHP Genel Merkezinde İstanbul 1.Bölgeden milletvekili adayı olabilmek için başvurusunu yaptı.

Ertürk başvurusu ile ilgili Medya Siyaset TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Murat Selamoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Murat Selamoğlu: Sayın Ertürk,13 Martta yaptığımız canlı yayında aday olacağınızı açıklamıştınız. Resmen aday oldunuz mu?

Türker Ertürk: Evet CHP’den İstanbul Birinci Bölgeden aday adayıyım.

Murat Selamoğlu: Niçin aday oldunuz?

Türker Ertürk: Biliyorsunuz ben 2010 yılında istifa ederek mesleğimden ayrıldım. Nedeni ise halen Türkiye’yi yöneten iktidarın birinci derecede sorumlu olduğu kumpaslar yüzünden istifa etmek zorunda kaldım. Ama kaçmadım o günden beri tam olarak 13 yıldır durmadan ve usanmadan her alanda mücadele ettim ve ediyorum.

Bugün ülkemizin üzerinden adeta silindir geçmiş gibi. Türkiye ekonomi başta olmak üzere her konuda adeta iflas etmiş durumda. Öyle zararlar gördük ki işgal edilmiş olsaydık bu kadarını görür müydük şüphem var.

Türkiye’nin demokrasiye, hukuka, adalete ve bütün sorunlarını tartışıp çözebileceği güçlendirilmiş parlamenter sisteme ihtiyacı var. Halkına parmak sallamayan, korkutmaya çalışmayan ve yargıyı kendisi gibi düşünmeyenlere karşı silah gibi kullanmayan demokratik bir liderlere ihtiyacı var. Her şeyi kendisinin bildiğini sanan Tek Adamlara değil.

Ayrıca bu geçen 21 yılda tüm kurumlarımız tahrip oldu, devlet aklı yok edildi, devletin içinden liyakat kapı dışarı edildi ve hayalci dış politikalar peşinde ülkemiz tüketildi. Tüm kurumlarda rehabilitasyona ihtiyaç var. Devlet ile halkı barıştırma gereksinimimiz var.Kırılgan hale gelen iç barışımızın onarılmasına ihtiyaç var.

İşte bu yüzde CHP’den aday adayı oldum. Partim tarafından aday gösterilmem ve seçilmem durumunda özetle ifade ettiğim bu sorunların çözümünde ortak aklın bir birleşeni olacağım ve Türkiye’yi çağdaş uygarlık çizgisine taşıyacak mücadeleye destek vereceğim.


HABERİN GENİŞ AYRINTILARINI VE GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..