WhatsApp'tan orijinal kalitede fotoğraf göndermek mümkün mü?

Anlık haberleşme platformu WhatsApp, kullanıcıların orijinal kalitede fotoğraf göndermesini sağlayacak bir özellik test ediyor.

WhatsApp'tan orijinal kalitede fotoğraf göndermek mümkün mü?

ShiftDelete'ten Helin Pastacı'nın haberine göre WABetaInfo, bugün paylaştığı blog yazısında WhatsApp’ın uzun yıllardır beklenen özelliğini duyurdu.

Bu yazıya göre WhatsApp, sohbetler arasında orijinal kalitede fotoğraf gönderme özelliğini test ediyor.

WhatsApp, sonunda orijinal kalitede fotoğraf gönderme özelliğini getirecek

WhatsApp kullanıcıları, en başından beri platformun orijinal kalitede fotoğraf gönderememesinden şikayet ediyor. Hatta en büyük rakibi Telegram’ın bu özelliği olmasından dolayı sık sık iki platform karşılaştırmaya gidiyor. Çünkü anlık haberleşme platformu, şu anda kendi alanında çok kullanılan uygulama konumunda. Bu durumda sohbetler arasında fotoğraf ve video gönderme özelliği de oldukça kullanılıyor.

WhatsApp, orijinal kalitede fotoğraf gönderme özelliği üzerinde çalışıyor. Orijinal kalitede fotoğraf gönderme seçeneği, iki sohbet arasında gönderilen medya bölümünde görünecek.

En üstte ilk başa entegre edilecek orijinal fotoğraf göndermek için araç çubuğu bir seçenek olarak sunulacak. Yani araç kullanılmayan herhangi bir medya, orijinal kalitede değil WhatsApp’ın sıkıştırdığı biçimde gidecek.

Yenilik şu anda test aşamasında bulunuyor.

Kararlı sürüme ne zaman geleceği ve konuyla ilgili daha fazla detay, şimdilik mevcut değil.

WhatsApp ek olarak durum güncellemesi konusunda da birtakım yenilikler de sunuyor.

WABetaInfo’nun geçen günlerde paylaştığı habere göre sesli durum güncellemeleri test aşaması bitti ve özellik kararlı sürüme gelmeye başladı.

Kullanıcılar, bu özellik sayesinde kaydettikleri ses kayıtlarını önceden kendileri de dinleyerek durum üzerinden paylaşım yapacak.