Zeki Müren’in mirasçılarından yapımcı Mustafa Uslu'ya dava

'Ayla' ve 'Müslüm' gibi filmlerin de yapımcısı olan ünlü film yapımcısı Mustafa Uslu; yaşamı boyunca 600'ü aşkın plak ve kaset dolduran, Türk Sanat Müziği'nde 'Sanat Güneşi' olarak bilinen Zeki Müren'in hayatını filme çekeceğini duyurdu.

Zeki Müren’in mirasçılarından yapımcı Mustafa Uslu'ya dava

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre çekimlerinin gizlilikle yürütüldüğü ifade edilen Zeki Müren filminin çekildiğine dair medyada yer alan haberler sonrası, Müren'in tüm mal varlığını bıraktığı Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı, harekete geçti.


Zeki Müren’in mirasçılarından yapımcı Mustafa Uslu'ya dava

MAHKEMEYE BAŞVURDULAR

Müren'in yasal mirasçıları olan Türk Eğitim ve Mehmetçik Vakfı yasal yollara başvurdu. Ünlü sanatçının ölmeden önce tüm mirasını iki vakıfa bıraktığını hatırlatan vakıflar; Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe vererek; kendilerinden herhangi bir 'Olur' alınmadığını, bu nedenle söz konusu filmin çekiminin durdurulmasını talep etti.


Zeki Müren’in mirasçılarından yapımcı Mustafa Uslu'ya dava - Resim : 2 


İHTİYATİ TEDBİR TALEBİ

Hakkında ihtiyati tedbir talep edilen ve 'Adım Saklı Kalsın' adı altında, yapımcı Mustafa Uslu tarafından çekileceği belirtilen film için; vakıflar olarak, kendileriyle herhangi bir iletişimde bulunulmadığı ifade edildi.

Ayrıca; film için merhum Zeki Müren'in öz yeğeni Özlem Güner'den izin alındığının ifade edildiği ancak Güner'in böyle bir yetkisinin bulunmadığı, tek yetkilinin iki vakıf olduğu belirtildi.

Mahkeme söz konusu dilekçeyi incelemeye aldı.