Belçim Bilgin'den 'evlilik' sorusuna olay yanıt: "Fikirlerim çok olumsuz"

Yılmaz Erdoğan'la evliliği geçen yıllarda biten Belçim Bilgin "Evlilikle ilgili çok olumsuz fikirlerim var" dedi.

Belçim Bilgin'den 'evlilik' sorusuna olay yanıt: "Fikirlerim çok olumsuz"

Belçim Bilgim BBO Yapım imzalı “Empati” programına konuk oldu.

Geçirdiği büyük trafik kazasında ikinci kez beli kırılan ve oğlu Rodin’in eğitimi için Kanada’ya giden “Geçen sene Nisan ayında trafik kazası geçirdim. Geçti ama, kırıntıları var. İkinci kazam oldu bu, aynı şekilde daha önce de belim kırılmıştı; aynı yerde olduğu için 6 ayım acı içinde geçti, çok acılıydı, telefonu bile yerinden kaldıramıyordum. Biraz da inat ettim ağrı kesicilere karşı durmaya çalıştım. Kanada’ya gittim, psikolojik olarak tedavi amaçlı ve Rodin’e yepyeni yeni bir ülke, yeni bir deneyim kazandırmak istedim. Çalışırken bunu yapma fırsatım olmuyordu. Çok güzel denk geldi, tedavi halen devam ediyor” dedi.


Belçim Bilgin'den 'evlilik' sorusuna olay yanıt: "Fikirlerim çok olumsuz"


Ahmet Mümtaz Taylan’ın “Senin için de şiir yazıldığını duydum. ‘En çok suya benzeyen’i Yılmaz yazmış sana” yorumu üzerine Belçim Bilgin, şunları anlattı:

“Film setindeydim, Aşk Tesadüfleri Sever’i çekerken evlilik yıldönümümüzde gelmişti. Çok etkilenmiştim, defalarca kere kere okuyup, bütün kelimelerin ağırlığı, hafifliği, güzelliği içinde uçuşarak sete devam etmiştim. Aşka sevgiye dair daha güçlü hissederek… Çok güzeldi, böyle bir şeye vesile olmuş olmak, birkaç tane şiirim şarkım var…”


Belçim Bilgin'den 'evlilik' sorusuna olay yanıt: "Fikirlerim çok olumsuz" - Resim : 2

Ahmet Mümtaz Taylan’ın “Bir daha evlenmeyi düşünüyor musun?” sorusunda ise Belçim Bilgin şu yanıtı verdi:

"Evlilikle ilgili çok olumsuz fikirlerim var. Evlilik kurumunun hantallığı ve özellikle de bu dijital çağda her şeyin hoyratça tüketildiği bir zamanda evliliğe yüklenen yüklerin aşka büyük bir ağırlık getirdiğine inanıyorum. Bir aşkın bir sevginin bir dostluğun ispatı için evlilik gibi bir kurumun damgası, mührü olmasına gerek yok. Onun getirdiği kurumsal zorunluluklar, beklentiler, aile, dış çember her şey, yola çıktığınız o hikayeyi örseleyip kirletebiliyor. Bir kalıpla mühürlenmemiş her ilişki daha özgür ve daha aşık kalır gibi hissediyorum."