Darp ve hakaret suçlamasıyla yargılanan Burak Deniz için karar çıktı

Nilperi Şahinkaya'ya darp ve hakaret suçlamasıyla yargılanan Burak Deniz için karar çıktı.

Darp ve hakaret suçlamasıyla yargılanan Burak Deniz için karar çıktı

Birsen Altuntaş'ın haberine göre Burak Deniz geçen yıl “Şahmaran” dizisinin 2. Sezon çekimleri nedeniyle bulunduğu Adana’da bir kavga olayına karışmış ve olay mahkemeye taşınmıştı.

Deniz’in meslektaşı Nilperi Şahinkaya, Şahinkaya’nın sevgilisi Emre Yusufi ve çiftin arkadaşları Necmi Deniz Akıncı‘nın olduğu masaya defalarca giderek taraflarla tartışmıştı.

Şahinkaya’nın masadan ayrılmasının ardından Burak Deniz ile Necmi Deniz Akıncı‘nın aralarında yaşanan kavganın kamera görüntüleri de basına yansımıştı.


Darp ve hakaret suçlamasıyla yargılanan Burak Deniz için karar çıktı


Adana 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. Burak Deniz hakkındaki darp, tehdit ve hakaret suçlamalarından beraat etti. Mahkemenin gerekçeli kararında Burak Deniz’in Necmi Deniz Akıncı’ya karşı üzerine atılı “Basit Yaralamaya Teşebbüs” suçundan TCK’nın 86/2, 35/2, 53 maddeleri gereğince cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasının yapılan yargılamasında yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraatine karar verildiği belirtildi. Burak Deniz’in Nilperi Şahinkaya ve Necmi Deniz Akıncı’ya yönelik tehdit ve hakaret suçlamalarından da TCK’nın 125/1-4, 106/1, 53 maddeleri gereğince cezalandırılması talebiyle açılan kamu davasının da sanığın atılı suçları işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraat ettiği ifade edildi.

Darp ve hakaret suçlamasıyla yargılanan Burak Deniz için karar çıktı - Resim : 2

Gerekçeli kararda ayrıca Nilperi Şahinkaya ve Necmi Deniz Akıncı‘nın itiraz etmesi halinde mahkede duruşma açılacağı, sanık Burak Deniz tarafından itiraz edildiğinde ise  1/4 oranındaki indirimin yapılmayacağı, genel hükümlere göre yargılamanın devam olunacağı, itiraz üzerine duruşma açılırsa duruşmadan önce itirazdan vazgeçilmesi halinde itiraz edilmemiş sayılacağının belirtilmesi ise dikkat çekti.



Darp ve hakaret suçlamasıyla yargılanan Burak Deniz için karar çıktı - Resim : 3