"Emekliye yeni zam var mı?" sorusu yanıt buldu

Bahçeli'nin "MHP olarak teklifimiz şudur: 8 bin 77 TL liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır. Bizim isteğimiz; memurlara uygulanan 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emeklilere de uygulanmasıdır" sözleri sonrasında milyonlar merak etti...

"Emekliye yeni zam var mı?" sorusu yanıt buldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "MHP olarak teklifimiz şudur: 8 bin 77 TL liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır. Bizim isteğimiz; memurlara uygulanan 8 bin 77 TL'lik seyyanen zammın emeklilere de uygulanmasıdır" sözleri sonrasında milyonların gözü kulağı, Ankara’da iktidar çevrelerine ve ekonomi yönetimine çevrildi.

Ankara’nın yüksek katlarında bulunan güvenilir kaynakların Bahçeli’nin açıklamasının ardından olası bir zamma ilişkin nabzını tuttuk.

Net bir mesaj verildi: Emekliye seyyanen zam konusunda şu anda bir çalışma yok…

Tabii, yeni bir karar için dakikalar önemli. Meclis Genel Kurulu’nda bugün saat 14.00’te konuyla ilgili yasal düzenleme görüşülecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesi ve talimat vermesi durumunda seyyanen zam kapısı açılabilir. Belki de oran yükseltilebilir. Düşük bir olasılık da olsa…

EMEKLİ MAAŞLARI

Türkiye’de, halen 15.2 milyon emekli olduğu belirtiliyor; bu sayının yıl sonunda 15.9 milyona (EYT’li olan ve emekli olmaya hak kazanan ve kazanacak 2 milyon dahil) ulaşacağı ifade ediliyor.

Bu yıl başında 13.9 milyon emekliye, 1 trilyon 70 milyar TL dolayında maaş ödemesi yapılması öngörüldüğü (emekli sayısı, 15.2 milyona çıktı) belirtiliyor.

Bu tutarın, ocakta yüzde 30, temmuz ayında yüzde 25 artışla birlikte 1 trilyon 484 milyar TL’ye yükseleceği hesaplanıyor.

Kulislere göre bu veriler ve fark, emekliye olası bir zammın önünü kesiyor.

Olcay AYDİLEK / HALKTV