Emlak Kralı Kasım Pırlant'ın ölümünden sonra miras savaşı çıktı!

İzmir ve Şikago'da milyonlarca dolar yatırımları, AVM'leri bulunan ve 69 yaşında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ünlü işadamı Kasım Pırlant'ın vefatından sonra ortalık miras yüzünden karıştı.

Emlak Kralı Kasım Pırlant'ın ölümünden sonra miras savaşı çıktı!

Sabah Gazetesi'nden Ceyhan Torlak'ın haberine göre Kasım Pırlant, 27 Aralık 2022'de rahatsızlanınca yakınları tarafından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. 69 yaşındaki Pırlant doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Pırlant'ın ölümü ailesini ve sevenlerini yasa boğdu. Pırlant, İzmir Alsancak Hocazade Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından ABD'nin Şikago kentinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kasım Pırlant, 11 sene önce kazada vefat eden oğlu Zafer Pırlant'ın Şikago'daki mezarının yanına defnedildi.

TÜM MALLARINI VASİYETNAMEYLE ESKİ EŞİNE BIRAKTI

Ünlü işadamı Kasım Pırlant'ın vefatından 11 sene önce yazdığı vasiyetnameye Sabah Gazetesi ulaşmıştı. Emlak kralı Kasım Pırlant'ın 12 Haziran 2012'de İzmir 25. Noterliği 'ne başvurarak vasiyetname düzenlenmesini istedi. Pırlant vasiyetnameye göre Türkiye'de sahibi olduğu gayrimenkullerin tamamını, ortağı olduğu şirketlerindeki hisselerini, bankalar hesaplarındaki paraların ve taşınır mallarının hepsini eski eşi Tülay Duygulu Pırlant'a bıraktığı ortaya çıkmıştı.

VASİYETNAMENİN İPTALİ İÇİN DAVA AÇTILAR

ABD'li kardeşler ilk iş olarak Tülay Pırlant'a vasiyetnamenin iptali için 2. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtı. Ayrıca Tülay Pırlant'ın mal kaçırmasını önlemek için mahkemeden şirket hisse devirleri ve şirkete ait taşırın ve taşınmaz tüm malların üçüncü kişilere devrini engellemek için tedbir talep edildi.

Bu iptal davasının, vasiyetnamenin Kasım ve Tülay Pırlant'ın evliyken yapılması ve vasiyetname tarihinden çiftin boşanmaları nedeniyle açıldığı öğrenildi. Kasım Pırlant'ın ABD'li kardeşlerden miras kaçırmak amacıyla, Ege-Cmc Gayrimenkul ve K.T.Z. İnşaat Limited Şirketleri'nin hisselerini eski eşi Tülay pırlanta devretmesi nedeniyle mirastan mal kaçırma davası olarak da bilinen 'muris muvazaası nedeniyle iptal davası' açıldı. Ayrıca Tülay Pırlant'ın mal kaçırmasını önlemek için mahkemeden şirket hisse devirleri ve şirkete ait taşırın ve taşınmaz tüm malların üçüncü kişilere devrini engellemek için tedbir talep edildi.

DNA TESTİNE GÖRE KASIM PIRLANT BİYOLOJİK BABALARI ÇIKTI

ABD'li kardeşlerin başvurusu sonrası İzmir 13. Aile Mahkemesinde görülen "babalık hükmen tayini" davası kapsamında DNA örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda incelendi. DNA testi sonucuna göre Jackson kardeşler, yüzde 99.9 Kasım Pırlant'ın çocukları olduğu tespit edildi. Rapor İzmir 13. Aile Mahkemesi'ne gönderilirken, ABD'li kardeşler DNA testiyle biyoloji babalarının Kasım Pırlant olduğunu kesinleştirmiş oldu. ABD'li kardeşler Kasım Pırlant'ın biyolojik babaları olduğunu DNA testi ile kesinleştirince, miras hakkı onlara geçmiş oldu. Kasım Pırlant'ın 6 kardeşinin miras hakkı böylece ABD'li kardeşlere geçmiş oldu.

ABD'Lİ KARDEŞLER DE MİRASIN PEŞİNDE

Jackson kardeşler İzmir 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde Kasım Pırlant'ın kardeşleri Hızır, Hüseyin, İlyas, Zekeriya Pırlant, Mualla Kıymetli, Tülay Türker'e tereke tespit davası açmıştı. Terekenin tespiti davası, mirasçıların miras bırakanın tüm malvarlığının tam ve doğru bir şekilde tespit edilmesi amacıyla açtığı delil tespiti niteliğindeki dava olarak biliniyor.

Mirasçılar bu davayı terekeye ilişkin herhangi bir hak kaybına uğramamak için açıyor.