Ferhan Şensoy'un vefatı sanat dünyasını yasa boğdu

Sağlık sorunları nedeniyle geçen Haziran ayında anjiyo yapılan usta tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy, hayata veda etti. 70 yaşındaki ünlü oyuncunun vefatı sonrası ünlü isimler duygularını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Ferhan Şensoy'un vefatı sanat dünyasını yasa boğdu

Derya Baykal: "Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik. Çok üzgünüz"

Perran Kutman: "Adam gibi adam… Yürekli adam… Ayaklarının üstünde duran bir adam… Çok güzel adamı kaybettik, çok üzüntülüyüm. Çok üzgünüm."

Müjdat Gezen: "Türk Tiyatrosu'nun önemli bir kilometretaşını kaybettik. Büyük bir yazardı. Sadece bir tiyatrocu değildi. Çok önemli bir kayıp. Üzüntüm haberi aldığımdan beri gözyaşlarım göz pınarlarımda. Ferhan'ı çok severdim. İnsan olarak da, aktör olarak da, tiyatro anlayışı olarak da, yazar olarak da...Tiyatromuza evrensel katkıları vardı. Çünkü evrensel olmanın yolu ulusal olmaktan geçer. Bir salonu aldı ve bütün parasını harcayarak tiyatro salonu olarak yeniden ayağa kaldırdı. Tiyatronun her dalında emek verdi. Bina yapmak, oyun yapmak, oyun yazmak, oyun yönetmek... Ferhangi Şeyler oyunu kaç kere oynandı sayısını unuttuk.

Tüm bu kayıpların ardından acı ve üzüntü hissediyorum. Alışamıyor insan. O gidenin yerine birinin geleceği inancı kolay olmuyor. Yetiştirdiğimiz öğrenciler bizden daha iyi olacak diyoruz her seferinde ama onlar da televizyona bölünüyor. Tiyatro, değerlerini kaybettiği zaman yerini kolay dolduramıyor. Ben eskiyle yaşamayan ve yeniye bakan biriyim ama gel de Ferhan Şensoy'un yerini doldur."

Nevra Serezli: "Çok üzgünüm, tam televizyonun karşısına geçtim ve alt yazı geçti. Nefret ediyorum ustalarımızı alt yazı olarak orada görmekten. Kendi eşimde de aynı şeyi hissetmiştim. Biz maalesef aynı sahneyi hiç paylaşamadık. Ferhan Şensoy geleceğin tiyatrosunda çok önemli bir yerde olacak. Ben yazmıyorum, yazamıyorum, proje üretmiyorum, yönetmiyorum sadece yazılı bir teksti oynamaya çalışıyorum. Ferhan, öyle değil. Yazıyor, yönetiyor, üretiyor… Bir bütün. Türk tiyatrosu gerçek bir değerini kaybetti."

Haldun Dormen: "Ömrünü Türk Tiyatrosu’na adamış usta Ferhan Şensoy’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin, sevenlerinin ve tüm sanat camiasının başı sağ olsun."

Göksel Kortay: "Sabah haberlerinde beş dakika önce duydum. Ferhan Şensoy, bu ülkenin yetiştirdiği en büyük ustalardan biriydi. Müthiş vizyonu olan, müthiş vizyonu olan bir insandı. Çok zeki ve çok parlak düşünce tarzı olan bir insandı. Yazdıkları inanılmazdı."

Orhan Aydın: "Tiyatromuz canını, sevinçli aklını, ruhunu kaybetti ben ise yol arkadaşımı, can dostumu yitirdim. Toprağın çiçekler kokacak canım Ferhan Şensoy asla unutulmayacaksın."

Genco Erkal: "Yazar, yönetmen, oyuncu, yapımcı, el attığı her alanda yaratıcı, sürekli üreten bir tiyatro insanını, özgün bir dil ve anlatım biçimi geliştiren gerçek bir sanatçıyı yitirdik. Ferhan Şensoy politik tiyatro yaptığı için çok sevildiği kadar, iktidarları rahatsız eden bir tiyatrocuydu."

Ali Poyrazoğlu: "SONDESTE.. Güle güle kardeş... Ferhan çıkar... Ve Perde"

Oya Başar: "Eski dostum, güzel arkadaşım... Çok üzgünüm. Nurlar içinde uyu."

Cem Özer: "Tiyatro'ya Fer, sözcüklere Han'dı... Kanada'dan geldiğinde tanışmıştık. Ben 18, o 26 idi ama yaşıttık. Kazancı Yokuşu'ndaki kırık dökük evinde yazdı 'Şahları da Vururlar'ı. Oradaydım. Hemen hemen her gün. Sonra ne hayaller kurduk birlikte. 'Hayrola Kayrola'nın ilk kadrosunda oynamıştım. 4-5 yıl hep beraberdik. Çok anım var onunla. Böyle bir dilbaz bir daha gelmez. Şimdi çok sevdiği Özcan Özgür'ün yanındadır umarım. Görüşmek üzere ustam."

Ayben Erman: "Ayaspaşa'da komşuyduk.. Çok üzüldüm Ferhan Şensoy... Mekanın cennet olsun koca usta..."

Füsun Demirel: "Son oyun Ve perde... Işıklarda uyu usta... Özleyeceğiz."

Zafer Algöz: "Haldun Taner ustanın en kıymetli öğrencisi, tiyatro ve edebiyatımızın ekol olmuş Kanlıca'nın gururu Ferhan Şensoy da gitti. Başımız sağ olsun."

Nedim Saban: "Sözünü söyledin, ezberimizi bozdun, sonuna kadar dimdik durdun ama her devrimci gibi erken gittin. (Sadece yaş anlamında değil, çok daha fazlasını paylaşamadan) Tarifsiz bir keder."

Sevda Karaca: "Sevgili Ferhan seninle 80'li yıllarda tanıştım. Harika bir oyun yazdın ve sahneye koydun... Bir gece kulübünde aylarca oynadık ve biz çok iyi arkadaş olduk. Çok entelektüel, tiyatroya hayatını adamış büyük bir ustaydı Ferhan Şensoy... Nurlarda uyusun"

Demet Akbağ: "Çok üzgünüm... Ailesine, tiyatro camiasına ve tüm sevenlerine sabır diliyorum…"

Nilgün Belgün: "Ferhan Şensoy… Çok üzgünüm çok. Usta bir yazardı tiyatro adamıydı.
Canım arkadaşım benim. İlk oyunum Haneler’de onun yazdığı skeçlerde oynayarak başlamıştım tiyatro hayatıma. Değerli bir kalemdi. Cennet mekanı olsun"

Melek Baykal: “Son dakika haberi düştü telefonuma ve çok kötüyüm şu anda. Çok üzgünüm… Rahatsız olduğunu biliyordum, dualar gönderdik ona ama kurtaramadık.”

Sevinç Erbulak: "Varsayalım hiç gitmemişsin ama görüyorum gözün göklerdeki sevdiklerinde."

Buket Dereoğlu: "Bir yıldız daha kaydı"

Suat Sungur: "Kalemiyle, sahnesiyle ışıklar saçardı. Aydınlığın hep üzerimizde olacak güle güle usta."

Asuman Dabak: "Ah Ferhan’ım ah çok üzgünüm. Yerin dolmayacak... Çok bambaşka bir insandın. Hepimizin hayatına çok güzellikler, öğretiler bıraktın... Derya’ma güzel kızları Ferhan ve Derya’ya sabır diliyorum... Büyük usta ışıklar içinde uyu"