Filistin Kızılayı: "Han Yunus’taki hastanede yakıt 24 saat sonra tükenecek"

Gazze Şeridi’nde Han Yunus bölgesinde Filistin Kızılayı’nın kontrolünde bulunan Al-Amal hastanesinde elektriği sağlayan jeneratörün yakıtının 24 saat içinde biteceği ifade edildi.

Filistin Kızılayı: "Han Yunus’taki hastanede yakıt 24 saat sonra tükenecek"

Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Han Yunus'taki Filistin Kızılayı'na bağlı Al-Amal hastanesinin tek elektrik jeneratörü çalışmayı durdurdu. Bu durum, 25'i tıbbi rehabilitasyon bölümünde olmak üzere tedavi gören ve her an ölüm riskiyle karşı karşıya olan 90 hastanın hayatını tehdit ediyor. Hastane şu anda sadece doğum bölümüne ve acil durum aydınlatmasına elektrik sağlayan çok küçük bir jeneratöre bağlı durumda. Kalan yakıtın önümüzdeki 24 saat içinde tükenmesinin beklendiğini belirtmek isteriz” denildi.

İKİ BÜYÜK HASTANE HİZMET DIŞI KALMIŞTI

Gazze’deki en büyük hastane olan Şifa hastanesi ve Al Quds hastanesi, yakıt yetersizliği nedeniyle hizmet dışı kaldı. Filistin merkezli sağlık kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar, on binlerce hasta, sağlık görevlisi ve yerinden edilmiş sivilin bu hastanelere sığındığını açıklamıştı.

Öte yandan hastane civarına yapılan hava saldırıları ve İsrail ordusundan kara kuvvetlerinin hastanelerin etrafını sarması, sivillerin bölgeden tahliye edilmesini zorlaştırıyor. Filistin Kızılayı, hastanenin bulunduğu bölgede yoğun çatışmaların yaşandığını, sağlık ekipleri ve hastaların binada mahsur kaldığını duyurmuştu.

DHA