Flaş gök gürültülü sağanak uyarısı! Sıcaklıklar düşüyor!

Marmara, Ege, Karadeniz ile Toroslar gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların; Batı Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Diğer yandan hava sıcaklıkları yağış alan bölgelerde 3 ila 5 derece düşecek.

Flaş gök gürültülü sağanak uyarısı! Sıcaklıklar düşüyor!

TELE1'de yer alan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara’nın batı, Antalya’nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul’un Anadolu Yakası’nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz’de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Balıkesir ve Bursa’nın kuzey kesimleri ile İstanbul’un Anadolu Yakası’nın doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.