Genç kadın güzelleşmek uğruna canından oldu

İsviçre'de yaşayan 53 yaşındaki Mendoza Pinsay, göğüs dikleştirme ve vücudundaki fazla yağları aldırma operasyonu için İstanbul'da yattığı ameliyat masasından kalkamadı.

Genç kadın güzelleşmek uğruna canından oldu

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre Mendoza Pinsay, vücudunun daha da güzelleşmesi için bir tanıdığı vasıtasıyla İstanbul Etiler'deki özel bir hastaneyle iletişime geçti. İsviçreli kadın, ameliyat için gereken ücret konusunda anlaştıktan sonra, plastik cerrah Tolga Y. tarafından ameliyat edilmeyi kabul ederek geçtiğimiz yıl 18 Kasım'da İsviçre'den iki arkadaşıyla birlikte Türkiye'ye geldi.

Pinsay, gerekli tetkikler sonrası saat 15.00 sıralarında ameliyata alınırken, kadının arkadaşları ise yapılacak ameliyattan habersizce otelde bekliyordu.

Mendoza, böyle bir operasyon geçireceğini arkadaşlarından gizlemişti.


Genç kadın güzelleşmek uğruna canından oldu


İddiaya göre, vücudundaki fazla yağları alınan ve göğüsleri dikleştirilen kadın, anestezi etkisinin geçmesi için odaya çıkarıldı.

Fakat kadında tansiyon düşüklüğü ve kalbinde ritim bozukluğu meydana geldi.

Doktorların yoğun bakıma aldığı kadın, birkaç saat sonra durumu kötüleşince Büyükçekmece'deki başka özel bir hastaneye sevk edildi.

Mendoza Pinsay, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

CANINDAN OLDU

Hastane yetkilileri, kadının öldüğünü arkadaşlarına bildirdiğinde ise iki kadın büyük bir şok yaşadı.

Mendoza'nın İsviçre'deki akrabalarına durumu haber veren Maria Bentiez'in karakolda da ifadesi alındı. Arkadaşının böyle bir ameliyat olacağını kendisinden sakladığını belirterek, bu sebeple Mendoza'nın yanında olmadıklarını beyan etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kadının ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.