Kerem'in kurtarılma anlarını izleyen Ekrem İmamoğlu duygusal anlar yaşadı

İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tv100 canlı yayınında usta gazeteci Uğur Dündar’ın konuğu oldu.

Kerem'in kurtarılma anlarını izleyen Ekrem İmamoğlu duygusal anlar yaşadı

Türkiye, deprem yaralarını sarıyor. Herkes, afet bölgesinden gelecek umut dolu haberleri bekliyor. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tv100 canlı yayınında usta gazeteci Uğur Dündar’ın konuğu oldu.

İMAMOĞLU, O ANLAR KARŞISINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İmamoğlu, canlı yayın sırasında Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu enkaz altında kalan bir çocuğun kurtarıldığı anları izlerken duygularına hâkim olamadı.


 

Uğur Dündar'ın da duygulandığı görüldü.

Başkan İmamoğlu, Uğur Dündar'ın "İBB ekipleri orada neler yaptı?" sorusuna yanıt verdi.

İmamoğlu, “Tıbbi yardımdan seyyar tuvaletlere, arama kurtarma ekibinden iş makinalarımıza, jeneratörler, mobil gasilhaneler… Bölgede 1.861 personelimiz, 503 iş makinamız, hizmet araçlarımız var” ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK KARARI REVİZE ETTİK"

“İstanbul depremi hepimize depremi öğretti. Beni meslek hayatımı, hayata bakışımı değiştirdi. Ailece, iş yaşamımızda bulunan o alana dair birçok kararı revize ettik.

"BİNALAR, KENDİ TABUTLARIMIZI ÜRETTİĞİMİZ YAPILARA DÖNÜŞMÜŞ"

Milletçe hepimiz kendi tabutlarımızı yapmışız. Binalar, kendi tabutlarımızı ürettiğimiz yapılara dönüşmüş. İnşaat sektöründe bilinir, 1992 Erzincan depremi bir milattır. Birçok yönetmelik değişmiştir. Ama 99 ayrıca bir milattır. Denetim mekanizmasından tutun projelendirmeye kadar. Ulusal Deprem Konseyi kurulmuştu.

"BU BİR FERYATTIR"

24 yıldır bu bizim gündemimizde. 24 yıl! 24 yılda biz revizyonları yapmalıydık. Yeni binalarda yıkıcı, insanları öldüren tek bir bina yapmamalıydık. Bu bir feryattır...

“BÖLGEDE BİN 861 PERSONELİMİZ VAR”

Genç bir üniversite öğrencisi yürürken beni görmüş olsa gerek koşarak ‘Başkanım’ diyerek sarıldı, ağlamaya başladı. 'İstanbul’da öğrenciyim' dedi, 'Geldim ama ailem yok'