Mehtap Yılmaz 'Dilber dansı' güzellemelerine ateş püskürdü

Son günlerde "İnci Taneleri" dizisiyle gündeme gelen 'pavyon dansı' modası; pavyonların karanlık yüzünü bilen Mehtap Yılmaz'ı kızdırdı.

Mehtap Yılmaz 'Dilber dansı' güzellemelerine ateş püskürdü

Popstar Mehtap Yılmaz, Beyaz TV'de ekrana gelen "Söylemezsem Olmaz" programına katıldı.

"Nedir bu dilber dansı çılgınlığı? Bunu eğlenceli bulan insanlar ne beklentiyle izliyorlar, seviyorlar acaba?" sorusuna yanıt veren Mehtap Yılmaz; "Şimdi ben bu Dilber olayını ilk lanse ettiğimde ve değerlendirdiğimde bazı taraflardan baya bir ses geldi. Oynayanlardan, oynayan ünlülerden de ses geldi.

Şimdi şunu söylemek istiyorum size gösterildiği gibi veya dizilerde, medyada gösterildiği gibi bir sempatik bir durum yok. Öyle bir Dilber yok.

Ben size gerçek Dilber'i anlatayım mı? Dilber gelir gazinoya, pavyona. Müşteri ile içki karşılığında çıkar, karşılıklı sabahlara kadar oynar ondan sonra geçer masasına... Masa masa gezen, sabah ezanına kadar içinden ağlayan bir kadın var orada.

Dizideki gibi gülerek gösterilen bir hayat yok. Ben o hayatları yaşadım ve gördüm. Ben şarkı söylüyordum. Gecede 5 - 6 tane gazinoya gidiyordum. Yüzlerce kadın tanıdım, yüzlerce kadına şahit oldum. Yaşadıkları olayları biliyorum ve içler acısı bir durumdalar.

Ve şu anda da çıkmışlar bunun güzellemesi yapıyorlar insanlar. Ben buna tepki gösteriyorum, Çıldırıyorum, dayanamıyorum. Çünkü böyle bir hayat yok.

Yok Dilber elbisesi yok satmış, stoklarda kalmamış... Her tarafta herkes de bir Dilber dansı. Ya nedir arkadaşlar? Kafanız mı, beyninizde mi sorun var sizin?

Hele bu ünlülerin güzelleme yapmasına ne diyorsunuz? Ben bu pavyonlar ile alakalı gerçeği gösterilmeyen olayların yapılmış olduğu her projeye kızgınım...

Çünkü gerçeğini göstermiyorsunuz. Ben arkasını biliyorum. Niye konuşmuyorsunuz kuliste dayak yiyip, sarhoş olup da bayılan kızları? Siz oynuyorsunuz ve eğlenceli bir şekilde Dilber dansı yapıyorsunuz ya. O kızlar bayılıp, bayılıp, üzerlerine masa örtüsü örtülüp tekrardan ayılıp masaya gönderilip oynamaya gönderilen kızlar.


 

Bu kızların bir dramatik ve acı hikayeleri var. Aleyna gibi kızlar, Aleyna Çakır cinayetleri var bugün Türkiye de. Yani medyaya yansımayan, belki de duyduğumuz, duymadığımız daha fazla neler var...

Beni bu dizi hiç ilgilendirmiyor. Benim sıkıntım genç kızlarımıza kötü örnek olan Dilber dansı diye bir dal çıkartıp kurslar açanlar, bunu insanlara güzelleme yapıp genç kızlarımızın gözünün içine soka soka göstererek bunu insanlara lanse edenlere ateş püskürüyorum. Her zaman da konuşacağım zaten hep de söyledim...

SURVIVOR SEMA'DAN ŞOKE EDEN DİLBER DANSI (VİDEO)

Şunu söylemek istiyorum. Sema'yı tanımam bilmem. Kendisiyle hiçbir tanışıklığım da yoktur zaten. Ama o yapmış olduğu dans nedir? Bir de eğitmenim diyor. Dilber dansına meraklı olup da evden kaçan kızlar var, cinayete kurban giden kızlar var.

İnşallah telefon bağlanır. Senin yüzüne iki kelime konuşurum ben.

Sen arkasını bilmediğim bir hayatı insanlara özendiremezsin. O elbiseyle çıkıp da oh oh diye oynayarak evinde çekersin kardeşim oynarsın. O beni ilgilendirmez. Ne yaparsan yaparsın, o beni ilgilendirmez.

Normalleştirmeye, normalleştirmeye özendirmeyin. Sizlerin de hayranları var, fanları var...

Üstünü çizerek söylüyorum. Kadın bedeninin sermaye olarak kullanıldığı bir yerin, bir yerde çalışan kadının oynamış olduğu dansı sen genç kızlara örnek temsil ederek gösteriyorsun.

Bugün seni, diğer ünlüleri, diğerlerini, bu dansı yapan herkesi özenerek evden kaçan kızlar ve o ortamlarda çalışan yüzlerce, binlerce kız var.

Ben sesimi duyuruyorum, belki bir tanesine faydam dokunur. İsteyen dinler, isteyen dinlemez. Belki bir tane kıza da yardımcı olmuş olursak kurtarırsak ne fayda.

Sonra geçiyorsun diyorsun ki ben şöyle yardım yaptım, böyleyim, böyleyim falan filan. Eğitmenim diyorsun da Sema bir öğretmene yakışacak bir hareket mi bu yaptığın?

Dilber elbisesi ve dansıyla arka fona da pavyon neonu koyup önünde dans etmen genç kızlara kötü örnek teşkil ediyor.

Senin talebelerin yok mu? Hiç utanmıyor musunuz siz bunları gösterirken? Neden insanların gözüne bunu sokuyorsunuz? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?"