Parkta alkol alan vatandaşa polis dayağı!

Bir parkta alkol alan 39 yaşındaki Süleyman Buzağcı, polis memuru Ahmet Can Polat tarafından darp edildi. Buzağcı’yı darp eden polis ifadesinde, "Yüksek sesle konuşuyordu uyardım. Bana saldırdı" derken, Buzağcı, "Kimseye bir zararım ve saygısızlığım yoktu. Neden darp edildiğimi anlamadım" dedi.

Parkta alkol alan vatandaşa polis dayağı!

HALKTV'den Seyhan Avşar'ın özel haberine göre olay 12 Haziran tarihinde saat 00.30 sıralarında Sarıyer’de bulunan Haydar Aliyev Parkı’nda yaşandı. Akraba olan dört kişi parkta alkol alırken yan taraflarında ise polisler oturuyordu. İddiaya göre; polislerden biri gençlerin yanına gitti. ‘Yüksek sesle konuşmamaları gerektiğini ve alkol alamamalarını’ söyledi. Yaşanan tartışma sonucu Süleyman Buzağcı isimli kişi polis memuru Ahmet Can Polat tarafından darp edildi. Polat daha sonra karakolu arayarak olay yerine polis ekibi istedi.

‘Kimseye saygısızlığım olmadı’

Darp edilen Süleyman Buzağcı’nın ifadesine göre polisler alkol aldıkları sırada yanlarına gelmiş ve tartışma yaşanmıştı. Bir taksi durağının yanına götürülerek ve darp edildiğini ifadesinde anlatan Buzağcı, “Ne olduğunu bende anlamadım. Polislerden biri bana ‘gürültü çıkardığımı’ söyledi. Ben de ‘kamu görevlisi olduğumu, kimseye zararımın saygısızlığımın olmadığını’ söyledim. Kimseye küfür etmedim. Darp edildim. Sonrasında polisler gelip bizi karakola götürdü. Beni darp eden polisten şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

‘Sakinleştirmek için uzaklaştırdım’

Polis Polat’ın ifadesi ise darp edildiğini belirten Buzağcı’nın ifadesinden oldukça farklıydı. Polat ifadesinde, “Devriye görevimi yaptığım sırada yanıma yanıma vatandaşlar geldi. ‘Dört gencin yüksek sesle küfürlü konuştuğunu’ söylediler. Gençlerin yanına gidince küfürlü konuştuklarını gördüm. ‘Vatandaşların rahatsız olduğunu böyle konuşmamaları gerektiğini’ söyledim. Biz oradan ayrıldıktan sonra Süleyman Buzağcı denilen şahıs, ‘Hayırdır kim bizden rahatsız oluyor. Buranın Allah'ı biziz s… gidin’ dedi. Şahsı olay yerinden sakinleştirmek için uzaklaştırdım. Şahıs onu sakinleştirdiğim sırada benim boğazımı sıktı. Ben de elimle onu ittim. Darp ve tehdit etmedim. Şahsın üzerime atacağı iftiraları kabul etmiyorum. Şahıstan şikayetçiyim” dedi.

Soruşturma devam ediyor

Gözaltına alınan Buzağcı serbest bırakılırken hakkında, “Görevi yaptırmama için direnme” suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.