Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Usta oyuncu Yılmaz Gruda, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberi, sanatçının menajeri Tümay Özokur duyurdu.

Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle Özel Güngören Hastanesi'nde tedavi gören Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda (94) hayatını kaybetti.

Acı haberi menajeri Tümay Özokur duyurdu.

Özokur, sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda, "Şimdi kim bana akrabam diyecek. Sektörün tüm vefasızlıklarını da alıp götürseydin keşke. Seni çok sevdim ve iyi ki tanıdım. Nur içinde uyu akrabam" dedi. 

Geçen ay 14 Temmuz’da kaldığı bakımevinde kızı Elvan Gruda, torunu Emre ile menajeri Tümay Özokur usta sanatçının 94. yaş gününü kutlanmıştı.

Yılmaz Gruda hayatını kaybetti

Sayısız film, dizi ve ödüle sahip olan Gruda yaşama sevinci ve yüksek enerjisiyle tanınıyordu.

Böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gören usta oyuncunun hasta yatağında bile senaryo yazdığı belirtilmişti.

BAKAN ERSOY'DAN TAZİYE MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, hayatını kaybeden usta oyuncu Yılmaz Gruda için Twitter hesabından bir taziye mesajı yayınladı.

Bakan Ersoy, paylaşımında, "Sinema, tiyatro ve ekranlarımızın sevilen oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Gruda’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.

DHA

Sacitaslan.com olarak Sayın Yılmaz Gruda beyefendiye Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve tüm sevenlerine de başsağlığı diliyoruz...