Zeynep Bastık'tan enkaz altında şarkısını isteyen Ayfer'e destek

Depremin 99. saatinde enkaz altındayken kurtarma ekibinden Zeynep Bastık'ın "Gül Beyaz Gül" şarkısını isteyen 15 yaşındaki Ayfer'e ünlü şarkıcıdan cevap geldi.

Zeynep Bastık'tan enkaz altında şarkısını isteyen Ayfer'e destek

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremle başta Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Diyarbakır olmak üzere 10 kent yıkıma uğradı.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında enkaz altında kalan iki kız kardeş, 99. ve 101. saatlerde çıkarılmıştı.

15 yaşındaki kız çocuğu enkaz altındayken kurtarma ekiplerinden Zeynep Bastık'ın şarkısını istedi. Bastık haberi duyunca anında harekete geçti.

GÜL BEYAZ GÜL ŞARKISINI İSTEDİ

Kurtarma sırasında 15 yaşındaki Ayfer, dondurmayı özlediğini ve şarkıcı Zeynep Bastık'ın "Gül Beyaz Gül" şarkısını dinlemek istediğini söyledi.

Bilincini açık tutmak için çocukla sürekli konuşarak, sorular soran itfaiye ekipleri, genç kıza cep telefonundan açtıkları "Gül Beyaz Gül" şarkısını dinletti.

Haberi alan Zeynep Bastık şu ifadelerde bulundu: "Ayfer'e ve kız kardeşine ulaştık, ailesini yakınlarını kaybettiğini öğrendik, çok çok üzgünüm. En kısa sürede bir araya geleceğiz Ayfer'le. O, şarkı, konser ne isterse... Kız kardeşiyle birlikte eğitim hayatları boyunca maddi manevi yanlarında olacağıma da söz veriyorum. Ayfer sayende tarifsiz duygular içindeyim. Sana ve kardeşine sarılmak için gün sayacağım."


Zeynep Bastık'tan enkaz altında şarkısını isteyen Ayfer'e destek