FUTBOL DÜNYASININ EFSANELERİ DEPREMZEDELER İÇİN 15 YIL SONRA SAHADA BULUŞUYOR

2008 Avrupa Şampiyonası'nda karşı karşıya gelen Türkiye ve İsviçre milli futbol takımları, 15 yıl aradan sonra bu kez bir yardım organizasyonu çerçevesinde depremzedeler için sahaya çıkıyor.

FUTBOL DÜNYASININ EFSANELERİ DEPREMZEDELER İÇİN 15 YIL SONRA SAHADA BULUŞUYOR

REPLAY 2008 adı altında oynanacak maçın ve etkinliklerin geliri, öncelikle Hatayspor’un alt yapısı olmak üzere deprem bölgesinde zarar gören futbol alt yapı tesislerine aktarılacak.

Her iki ülkenin futbol federasyonları tarafından desteklenen organizasyon, dönemin futbol federasyonu danışmanı Cüneyt Yalınkılıç ve Batı İsviçre Türkiye Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Metin Karagülle öncülüğünde, futbolun sınırları aşan dayanışma gücünü vurgulamak amacıyla düzenleniyor.

Nostaljik Karşılaşma: 2008 Avrupa Şampiyonası Kadroları Karşı Karşıya

İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan Stade de la Tuilière Stadı'nda düzenlenecek olan bu yardım organizasyonunda, Türkiye ve İsviçre'nin 2008 Avrupa Şampiyonası kadroları 9 Eylül'de sahada olacak.

Fatih Terim'in liderliğindeki Türkiye kadrosunda Arda Turan, Nihat Kahveci, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Tuncay Şanlı, Servet Çetin ve Hamit Altıntop gibi unutulmaz oyuncular yer alacak.

İsviçre'nin Euro 2008 kadrosu ise dönemin Teknik Direktörü Koebi Kuhn’un hayatını kaybetmesi nedeniyle, ülkenin Türk kökenli efsane oyuncusu Kubilay Türkyılmaz tarafından yönetilecek.

Efsanevi Oyuncuların Gösteri Maçı

Maçtan önce, Türk ve İsviçreli gazeteciler, sanatçılar ve eski futbol yıldızlarından oluşan All Star kadroları arasında özel bir gösteri maçı düzenlenecek.

Bülent Korkmaz, Hami Mandıralı, Ümit Karan, Ahmet Dursun, Fatih Akyel, Oktay Derelioğlu ve İsmet Taşdemir gibi efsane isimler sahada tekrar bir araya gelecek.

Konserle Renklenen Gece

Etkinliklerin bir parçası olarak, Reynmen, Reyhan Karaca, Lara ve Rabia Tunçbilek gibi ünlü sanatçılar İsviçre'nin kendi ünlü isimleriyle birlikte muhteşem bir konser sunacak. Bu unutulmaz gece, futbol ve sanatın gücünü bir araya getirecek.


FUTBOL DÜNYASININ EFSANELERİ DEPREMZEDELER İÇİN 15 YIL SONRA SAHADA BULUŞUYOR