İsviçreli bankacının estetik sevdası faciayla bitiyordu

İsviçre'den İstanbul'a gelen 28 yaşındaki bankacı Sanel S., verdiği kiloların ardından kalça kaldırma ve bacak germe estetik ameliyatları için alanında tanınan doktor Atilla H.'yi tercih etti.

İsviçreli bankacının estetik sevdası faciayla bitiyordu

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre İsviçre'de uluslararası bir bankada yönetici olarak çalışan 28 yaşındaki İsviçre vatandaşı Sanel S. obezite tedavisi sonrası İstanbul Bahçelievler'deki özel bir klinikte geçirdiği estetik ameliyatla kabusu yaşadı. 

Obezite tedavisi ardından kilo veren 28 yaşındaki İsviçre vatandaşı Sanel S. vücudundaki sarkıklık için, kalça kaldırma ve bacak germe ameliyatı olma amacıyla İstanbul'a geldi.

Bahçelievler'deki özel bir klinikte görev yapan Operatör Doktor Atilla H. ile anlaşan Sanel S.'nin Eylül 2022'de kliniğe yatışı yapıldı. Genç adam iddiaya göre işlemin ardından şiddetli kanaması olmasına rağmen, bir gece kaldıktan sonra taburcu edildi.

Kliniğin yakınındaki bir otelde konaklayan Sanel S., kanamasının devam ettiğini ve kanamaların durana kadar klinikte kalmak istediğini söylemesine rağmen doktor tarafından reddedildiğini ileri sürdü.

ANNESİ ADINA RANDEVU ALABİLDİ

Talihsiz genç, operasyondan iki gün sonra ameliyat bölgesinde bulunan, kanın emilmesini sağlayan drenajların erkenden çıkarıldığını ve kan kaybından ölüme terk edildiğini iddia etti.

Muayene teklifleri reddedilen Sanel S., "Annem estetik ameliyatı olmak istiyor" bahanesiyle randevu oluşturdu. Randevuda genç adam, kanamalarından bahsetmesi üzerine doktor Atilla H., bu kanamaların normal olduğunu, ülkesine dönebileceğini söyledi.

VÜCUDUNDA 2.5 LİTRE KAN KALDI

Sanel S., operasyondan 6 gün sonra ülkesine döndü. İsviçre'deki evine gittiğinde ağrıları ve kanaması devam eden Sanel S., acile gitti. Burada yapılan muayenede bir yetişkinde olması gereken 5-6 litrelik kan miktarının 2,5 litreye indiği ve hayati tehlikesinin olduğunu öğrendi. Acilen ameliyata alınan ve1.5 ay içerisinde 6 farklı operasyon geçiren talihsiz adamın kalçasındaki yaraların 7 cm kadar açılması nedeniyle yaraya deri nakli yapıldı.

6 HAFTA HASTANEDE TEDAVİ GÖRDÜ

Yaraların neredeyse kemiklere nüfuz etmiş olması nedeniyle ampütasyonla karşı karşıya kalan Sanel S., psikolojik bunalıma girdi. 6 haftanın sonunda taburcu olan Sanel S., avukatı aracılığıyla ilk estetik ameliyatı gerçekleştiren Operatör Doktor Atilla H. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yapılan hatalı işlem sebebiyle sıkıntılı günler yaşadığını iddia eden Sanel S., "İhmal edildim" diyerek doktor ve klinik personelleri hakkında dava açılmasını talep etti.