Podyumların ünlü modelinin kanserle savaştığı ortaya çıktı

Podyumların sarışın modeli pankreas kanserine karşı sürdürdüğü savaşını ve bundan sonrasında neler yapacağını açıkladı.

Podyumların ünlü modelinin kanserle savaştığı ortaya çıktı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre 27 yaşındaki 'Miss World Australia' Tirah Ciampa; pankreasında büyük bir tümör oldupunu onu çıkarmak için yedi saatlik ciddi bir ameliyat geçirdiğini açıkladı.


Podyumların ünlü modelinin kanserle savaştığı ortaya çıktı


27 yaşındaki Ciampa, teşhis konduktan sonra şubat ayında hayatının sona erdiğini düşündü ve sevdiği kişiye “hoşçakal mektupları” yazmak gibi zorlu bir göreve başladı.

Prosedür, hastanede bir haftadan fazla süre dokuz farklı tüpe bağlanmasını ve hayatta kalabilmesi için sıvı bir diyetle beslenmesini gerektirdi.

Teşhisten önceki aylarda farklı semptomlar yaşayan ancak ne olduğunu anlamadığını söyleyen Ciampa, kalp atış hızının yükseldiğini, rastgele kramplar çektiğini söyledi.



Podyumların ünlü modelinin kanserle savaştığı ortaya çıktı - Resim : 2

Spor salonunda kendisini incittiğini bile düşünen genç model, neler olduğunu anlamak için doktor doktor gezmeye başladı. 

Nihayetinde karın ultrasonunda büyük kitleyi gören Ciampa, pankreasında organın yarısını tüketmiş olan 15×15 cm’lik bir tümör olduğu öğrendi.

İnsanlara, yaşamı hafife almamaları yönünde çağrı yapan model, ameliyatının ardından kapsamlı fizyoterapiyi içeren meşakkatli bir iyileşme sürecine başladı.

Bununla birlikte tüm zorluklara rağmen mücadelesini mucizevi bir şekilde sürdürdü ve ağustos ayında Gold Coast’ta düzenlenen Miss World Australia ulusal finallerinde sahne almaya hazırlanıyor.


Podyumların ünlü modelinin kanserle savaştığı ortaya çıktı - Resim : 3


Diğer yarışmacıların aksine, göğsünden göbek deliğine kadar uzanan uzun bir yara izi olacak. Ancak Ciampa, sahnede iki parça bikiniyle bile yara izini göstermekten korkmadığını söylüyor.