Sanatçı dostları Civan Canova'yı unutmadı

20 Ağustos 2022’de geçirdiği rahatsızlık sonucu hayata veda eden Civan Canova’nın hazırlıklarına başladığı ve ön duyurusunu yaptığı ancak tamamlayamadığı sergisi, 21 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, Ortaköy Tarihi Kethüda Hamamı'nda sevenlerinin katılımıyla açıldı.

Sanatçı dostları Civan Canova'yı unutmadı

Serginin açılışı, Canova’nın birinci vefat yıldönümü olan 20 Ağustos 2023 Pazar günü, yapıldı.

Açılışa Zuhal Olcay, Zafer Ergin, Yıldıray Şahinler, Metin Akdülger, Derya Alabora, Bennu Yıldırımlar, Zerrin Tekindor, Güner Özkul, Fırat Tanış, Bahtiyar Engin, Altan Gördüm, Sumru Yavrucuk ve Uraz Kaygılaroğlu, katıldı. 



Sanatçı dostları Civan Canova'yı unutmadı


Aile, tablo satışlarından elde edilecek tüm gelirin, Civan Canova’nın kalbinde önemli yer tutan çocuk sevgisi ve sanat aşkını O’nun adına yakışır şekilde bünyesinde birleştiren bir hayır kurumuna yönlendirileceği bildirildi. 



Sanatçı dostları Civan Canova'yı unutmadı - Resim : 2


Oyuncu, yazar, tiyatro yönetmeni sıfatlarının yanı sıra ressam olarak da tanınan ve sevilen, birçok ödüle sahip çok yönlü sanatçının sergisinde, bazıları özel aile koleksiyonuna ait olan elliden fazla tablosu yer aldı.



Sanatçı dostları Civan Canova'yı unutmadı - Resim : 3


Serginin kapıları, 21 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, 10:00-19:00 saatleri boyunca tüm sanat severlere açık olacak.