Sinemanın unutulmaz isimlerine Yozgat'ta ödül

2. Uluslararası Bozok Film Festivali'nin açılış ve kapanış gecesi Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

Sinemanın unutulmaz isimlerine Yozgat'ta ödül

Festival kapsamında Ünlü Yönetmen Derviş Zaim, 'Safir' dizisinin oyuncuları İpek Tuzcuoğlu ile İlhan Şen, Türk Sineması Yeşilçam'ın usta isimleri Ediz Hun, Hülya Koçyiğit ve Perihan Savaş; Yozgat Bozok Üniversite öğrencileriyle buluştular.  

İpek Tuzcuoğlu ''Ben ilk annem sayesinde tiyatro ve sinemayı tanıdım. Annem benim için büyük bir şanstır beni sanatla o tanıştırdı. 80 yaşına da gelsem hala annemi anlatacağım... Oyuncu hayal, siyasetçi güven satar... Hayata hala her anlamda aşkla bakan romantik bir kadınım'' dedi.

İlhan Şen ''İlk kez üniversitede bir söyleşiye katılıyorum. Aşırı heyecanlıyım... Senaryolarda benim için 3 şey çok önemli kadın, çocuk ve hayvanlar bunları aşağılayan rollerde oynamam" şeklinde konuştu.

Açılış gecesindeki törende Ediz Hun ve Perihan Savaş'a, kapanış Ödül gecesindeki törende ise Hülya Koçyiğit ve Meral Çetinkaya’ya Onur Ödülleri takdim edildi.  

Ediz Hun ''Yaşamda rastlantılar büyük önem taşıyor. Hayatın bir çizgisi var her doğan için. 83 yaşındayım gördüğünüz gibi hala dimdik ayaktayım. Ben ailede tek çocuktum. Ses Mecmuasının yarışmasında derece alarak sinemaya adım attım. Tüm Yozgat'a gönül verenlerin ulvi görevler için tayin olanların yolu açık olsun. 'Cumhuriyet'imiz çok önemli. Büyük Atamız çok önemli, Aziz Ata'mızı burada bu olağanüstü Cumhuriyeti kurduğu için tazimle minnetle anıyoruz. Ey yükselen yeni nesil İstikbal sizsiniz, Cumhuriyeti biz ihya ettik  onu idame ettirecek sizlersiniz bu gerçektir bakın 83 yaşında bir adam olarak söylüyorum. Şuan zamanın ötesinde her yerde saygıyla anılan birisi. Gurur duyuyorum'' dedi.  


Sinemanın unutulmaz isimlerine Yozgat'ta ödül


Perihan Savaş ''Sahnede duygulandığını Yozgat'ta olmaktan ve böyle festivallerin çoğalması gerektiğini ve bizim elimizden ne gelirse elimizi taşın altına koyacağımızı belirtmek istiyorum. Cumhuriyetimizin 100.yılında Kadın olarak sahnedeysem ve Atatürk bana bunu bağışladıysa ona sonsuz minnetlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.

Hülya Koçyiğit ''Sinema sadece eğlence değil, aynı zamanda kültürümüzü yaşatan önemli bir eğitim aracıdır. Bu nedenle burada bir sinema bölümü olmasını çok değerli buluyorum. Türk sinemasını ve sinemacıları tanımak, onlarla buluşmak bizim için büyük bir fırsat. Cumhuriyetimizi bize armağan eden Ulu Önder Atatürk ve onun dava arkadaşlarına minnettarım. Onlara olan sevgi ve saygımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


Sinemanın unutulmaz isimlerine Yozgat'ta ödül - Resim : 2


Meral Çetinkaya ''Cumhuriyet'imizin 100.yılında Yozgat'ta ödül almaktan dolayı acayip mutlu oldum. Yurt'ta Sulh Cihanda Sulh... Bir ağaç gibi tek tek hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaşamak istiyoruz değil mi?'' dedi.