TBMM’de 'taş fırın erkeği' tartışması

TBMM’deki Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerine Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı da katıldı.

TBMM’de 'taş fırın erkeği' tartışması

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre TBMM’deki Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk Özen ile Komisyon Başkanı AKP'li Mehmet Muş arasında ‘Tamer Karadağlı’ tartışması yaşandı…

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk Özen, “Kültürün bağrına taş fırın erkeklik figürüyle bağdaş kurmuş, bunun dışındaki liyakatini de bilmediğimiz Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne getirildi” dedi.

Komisyon Başkanı AKP'li Mehmet Muş ise, “İyi bir tiyatrocu. Shakespeare’i İngilizce oynayarak Bilkent’e girdi. Sanatçımızın hakkını koruyalım. Ciddi de bir hayran kitlesi var” diyerek Karadağlı'yı savundu.

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk Özen, “Sanatçılar iktidarı eleştirmek için ağzını açtığında, trollerce linçe ve soruşturmalara uğruyor. Gözaltına alınıyor, itibar suikasti, yapılıyor. Gülşen’e ve Sezen Aksu’ya yapılanları hatırlayalım. Sanatçılar sürgünde yaşamak zorunda kalıyor. Bu ortamda kültürün bağrına taş fırın erkeklik figürüyle bağdaş kuran ve liyakatini bilmediğimiz Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne getiriliyor” dedi.

“BENİ HİÇ RAHATSIZ ETMİYOR”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili eleştirilere şu yanıtı verdi:

"Bakın, Sayın Tamer Karadağ benim Genel Müdürüm çok başarılı bir tiyatrocu. Türkiye çapında genel kabul görmüş ama dünyada da kabul görmüş bir tiyatrocu.

Shakespeare'i İngilizce oynayan ben ikinci bir isim bilmiyorum Türkiye 'de. Varsa bana bildirin. Ziyaret ederken seçmelere denk geldim, özellikle yeni tiyatrocuları seçerken bizzat bütün seçmelere şahsen katıldığını gördüm, bunu özellikle takdir ettim.

İl il dolaşıp bütün seçmelere katıldı. Jüri heyetini inceledim, hiçbir ideolojik şeye mensup olmayan çok liyakatli hocalardan bir jüri üyesi oluşturmuş, kendisini de tebrik ettim.

Ha, milliyetçi ve vatansever olması Sevilay hanımı rahatsız ediyorsa beni hiç rahatsız etmiyor, benim için takdir sebebidir."