Yeşim Salkım'dan "Uyu Meleğim" sürprizi

Sanatçı Yeşim Salkım, yazıp bestelediği "Uyu Meleğim" adlı şarkıyı kendisi seslendirdi.

Yeşim Salkım'dan "Uyu Meleğim" sürprizi

6 Şubat tarihinde Adıyaman İsias Otel'deki faciada sadece 4 kişi kurtulabildi.

O gün 26 çocuk öğretmen ve veliler dahil 30 rehberlik eğitmeni de hayatını kaybetti. Gazi Mağusa Marif Koleji öğrencilerinden kurtulan olmadı. Dava sürecinde 4 kişi tutuklu bulunuyor ve geri kalan 10 kişi tutuksuz yargılanıyor. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) geldikleri Adıyaman'da konakladıkları İsias Otel'in 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılması sonucu yaşamını yitiren ve ülkelerinde "Şampiyon Melekler" olarak adlandırılan kolej öğrencileri için Yeşim Salkım’ın yazıp bestelediği “Uyu Meleğim” adlı şarkıyı kendisi seslendirdi.

Aranjörlüğünü Emre Can’ın yaptığı şarkıda yaşamını yitiren çocukların annelerinin duygularını ağıt tadında şarkıya dönüştüren Yeşim Salkım bu davanın arkasında duruyor.
     
Yaşanılan bu acıya kayıtsız kalmayan Salkım, "Şampiyon Melekleri yaşatmak ve bir anne olarak tüm evlatlarını kaybeden annelerin duygularına tercüman olmak istedim. Bu özel şarkının tüm dijital gelirleri Gazi Mağusa Maarif koleji öğrencileri olan Şampiyon Meleklere bağışlanacak; bu ağıt aynı zamanda 6 Şubat'ta yitirdiğimiz tüm canlarımıza da hediyemizdir." ifadelerini kullandı.


Yeşim Salkım'dan "Uyu Meleğim" sürprizi


Yeşim Salkım'ın en kısa sürede Kıbrıs’ta vereceği konserin tüm geliri de “Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği”ne bağışlanacak.

Klibin yönetmen koltuğunda Baran Karaoğlan otururken çekimler 20 kişilik bir ekiple 709 yapım stüdyolarında gerçekleşti.

Yeşim Salkım'ın seslendirdiği "Uyu Meleğim" isimli ağıt niteliğindeki bu şarkıyı yarın Yeşil Müzik & Avrupa Müzik işbirliği ile tüm dijital platformlarda dinleyebilirsiniz.