Zeki Müren projesi de rafa kalkan Mustafa Uslu: "Ülkeyi terk ediyorum"

Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı yetkilileri, daha önce Zeki Müren’in filmini çekeceğini açıklayan Mustafa Uslu’ya itiraz etti. Görevliler mahkemeye başvurarak, filmin çekimlerinin başlaması halinde durdurulması için ihtarname başvurusunda bulundu.

Zeki Müren projesi de rafa kalkan Mustafa Uslu: "Ülkeyi terk ediyorum"

Biyografi filmleri zincirine Zeki Müren’i eklemeye çalışan Mustafa Uslu’ya, Sanat Güneşi’nin mirasçısı Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı’ndan itiraz geldi.

Yetkililer; ‘Ayla’, ‘Müslüm’, ‘Naim: Cep Herkülü’ ve ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ gibi filmleriyle bilinen yapımcının, çekimlere başlamasını engellemek için mahkeme yoluyla ihtarname başvurusunda bulundu.

Zeki Müren projesi de rafa kalkan Mustafa Uslu: "Ülkeyi terk ediyorum"


Dijital Sanatlar Yapım Şirketi ise konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, “2023 yılı ekim ayında Kanal D Ana Haber’e verdiğimiz ilk röportajda, projemizin her iki vakıfla ilerleyeceğini belirtmiştik. Karşılıklı görüşmeler neticesinde hayata geçirmeme kararı aldık ve her iki vakfa da ilettik. Gündemimizde Zeki Müren filmi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.


Zeki Müren projesi de rafa kalkan Mustafa Uslu: "Ülkeyi terk ediyorum" - Resim : 2


Son olarak ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmi, mahkeme kararıyla vizyona girmeyen Uslu, ‘2. Sayfa’ya yaptığı açıklamada,"Türkiye'de film çekmek çok zor iş. Neşet Ertaş filmine 4.5 milyon dolar harcamıştık. Rahmetli Neşet Ertaş'ın mirasçıları kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı. Maalesef davanın görüldüğü mahkeme tarafından filmimiz dahi izlenmeden, bilirkişi raporu dahi alınmadan vizyona girmesi engellendi. Bu sebeple bankadan film için çekmiş olduğumuz kredi borçlarımı ödeyemedim, icralık oldum.

Serdar Ortaç'ın kumar borcunu 7 defa yapılandıran banka benim isteğimi maalesef kabul etmedi. Çocuklarımın okul taksitini dahi ödemekte zorlanıyorum, kiralık arabaya biniyorum. Çok sevdiğim ülkemi ailemle beraber terk etmeye karar verdim. Üzgün ve boynu bükük gidiyoruz. Almanya'da yaşayacağız. Bundan sonraki hayallerimizi orada gerçekleştirmeye çalışacağız, hoşça kalın." dedi.