Dünya yıldızlarından dev yardım hareketi

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem, binlerce çocuğu ya öksüz, ya yetim, ya da hem öksüz, hem yetim bıraktı. Dünyaca ünlü bir çok isim, depremin çocuklar üzerinde yıkıcı bir etki yarattığını ifade ederek "Şimdi sahip çıkma zamanı" dedi.

Dünya yıldızlarından dev yardım hareketi

Dünyaca ünlüler de buna dikkat çekerek, bu yavrulara kol kanat gerilmesi gerektiğini hatırlattı. İngiliz futbolcu David Beckham, sosyal medya hesabında bu büyük depremin çocuklar üzerinde çok yıkıcı bir etkisi olduğu mesajını yayınlayarak UNICEF'e bağış çağrısı yaptı.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre Latin şarkıcı Shakira, takipçilerini çocuklar için UNICEF'e bağış yapmaya çağırdı.

ACISINI İYİ BİLİRİZ

Avustralyalı aktör Hugh Jackman, İngiliz oyuncu Orlando Bloom da UNICEF'ihatırlattı. İtalyan tenor Andrea Bocelli ve eşi Veroniva Beri Bocelli, "Ülkemiz depremin yarattığı etkileri çok iyi biliyor. Türkiye ve Suriye için destek verdiğimizi belirtmek isteriz. Umuyoruz herkes üzerine düşeni yapacaktır" ifadesini kullandı. Prens William ile Prenses Kate, Twitter'da "Türkiye ile Suriye'de görüntüleri izleyince dehşete kapıldık" diye yazdı.

ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKALIM

UNICEF, Türkiye ve Suriye'yi vuran Kahramanmaraş depremi nedeniyle internet adresinden kampanya yürütüyor.

Ünlü isimlerin yönlendirmesiyle yardımseverler, UNICEF'in hazırladığı 5 sterlinden (113 TL) 68 sterline (Bin 544 TL) kadar olan paketlere yoğun ilgi gösteriyor.