Meghan Markle duyarsızlığıyla şoke etti! Dünya yansa umrunda değil

Hollywood son günlerde yazar ve oyuncuların greviyle sarsılırken, Meghan Markle'ın konuyla ilgili hiçbir tepki vermemesi tepki çekti. Üstelik oyuncunun sendikaya üyesi olması da eleştirilmesine neden oldu.

Meghan Markle duyarsızlığıyla şoke etti! Dünya yansa umrunda değil

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Hollywood 1960’tan beri ilk defa hem yazarların hem de oyuncuların greviyle karşı karşıya kaldı. Pek çok ünlü yapım çekimlerini durdururken vizyon ya da yayın tarihlerini de değiştirmek zorunda kaldı.


Meghan Markle duyarsızlığıyla şoke etti! Dünya yansa umrunda değil


Hollywood, Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu (SAG-AFTRA), 14 Temmuz’dan bu yana büyük stüdyolara ve yayın hizmetlerine karşı grevde.

Pek çok ünlü oyuncu ücret sorunları ve yapay zekânın işlerinin yerini alma durumuna karşı tepki göstererek greve gitti.


Meghan Markle duyarsızlığıyla şoke etti! Dünya yansa umrunda değil - Resim : 2


Grevde oyuncular kontratları gereği tüm hizmetlerini durduruyor. Buna oyunculuk, seslendirme ile beraber festivaller, ödül törenleri, podcast yayınları, basın toplantıları ve hayran buluşmalarına katılmaları da dahil.

Hatta oyuncuların, sosyal medyada Hollywood projeleri ile ilgili paylaşımlar yapmaları bile istenmiyor.

MESLEKTAŞLARINI YALNIZ BIRAKTI

Colin Farrell, Jamie Lee Curtis, Bryan Cranston, Mandy Moore ve Jessica Chastain gibi pek çok ünlü isim grevi desteklerken, Oppenheimer filminin yıldızlarından Cillian Muphy ve Emily Blunt da filmin galasından erken ayrılarak meslektaşlarının yanında oldu.



Meghan Markle duyarsızlığıyla şoke etti! Dünya yansa umrunda değil - Resim : 3


Ancak bir zamanlar "Suits" gibi yapımlarda rol alan ve üstelik oyunculuk sendikasının bir parçası olmasına rağmen, ABD’deki SAG-AFTRA grevinde Meghan Markle sessizliğini koruyor.



Meghan Markle duyarsızlığıyla şoke etti! Dünya yansa umrunda değil - Resim : 4

SENDİKA ÜYESİ OLDUĞU HALDE…

2021’de Oprah Winfrey’e verdiği sansasyonel röportajda sendika üyeliğini kraliyet üyesi olurken çok özlediği bir şey olarak tanımlaması da eleştirilerin nedeni oldu. Eski oyuncu röportajda, “Gerçekten yardıma ihtiyacım var. Eski işimde sendika vardı ve beni korurlardı” demiş, röportaj sırasında zaman zaman gözyaşlarına hakim olamamıştı.

Meghan Markle duyarsızlığıyla şoke etti! Dünya yansa umrunda değil - Resim : 5

Hatta röportajın ortasında SAG-AFTRA, düşesi desteklemek için bir tweet atmış ve “Hâlâ senin için buradayız, Meghan. Herkes bir sendikanın korumasını hak eder” diyerek oyuncunun arkasında olmuştu. Ancak düşes henüz arkadaşlarına aynı desteği göstermedi.

NETFLIX İLE SÖZLEŞMESİ DEVAM ETSİN DİYE

Markle’ın grev karşısındaki kayıtsızlığı ise Netflix ile yaptığı anlaşma olarak görülüyor. Geçen ay, Markle ve Prens Harry’nin Spotify anlaşması iptal edilmiş ardından, 2020’de imzalanan Netflix anlaşmasının da aynı kaderi paylaşabileceği söylentileri dolaşmıştı. Ancak akış platformu, çifti destekleyerek, “Archewell Productions ile olan bağ, çok değer verdiğimiz bir bağ. Onlarla olan heyecan verici yolculuğumuz yakın zamanda bitmiyor” demişti.