Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı: Kemal Kılıçdaroğlu

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belirleneceği liderler toplantısı, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde sona erdi.

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı: Kemal Kılıçdaroğlu

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı. Daha önce saat 14.00'te yapılacağı açıklanan toplantı, İYİ Parti ve CHP arasındaki görüşme trafiği nedeniyle 16'da gecikmeli olarak başladı.

Akşener, önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ayrı ayrı görüştükten sonra liderler toplantısına katıldı.

Karamollaoğlu tarafından kapıda karşılanan Akşener, parti önünde bekleyenleri selamladıktan sonra içeriye geçti. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in masaya geri dönüşüyle tekrar kurulan altılı masa bugün, cumhurbaşkanı adayını konuşmak üzere toplandı. Altılı masa liderlerinin Saadet Partisi Genel Merkezi'nde yaptığı toplantı sona erdi.

Görüşme sonrası Millet İttifakı'ndan beklenen açıklamada cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı ilan edildikten sonra partisinin genel merkezine geçti. Kılıçdaroğlu, burada eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte parti önüne gelen vatandaşlara seslendi.

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı: Kemal Kılıçdaroğlu


Bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Sayın İmamoğlu ve Sayın Yavaş ile bir yola çıktık. Güzel bir gecedeyiz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak karşınızdayım. Ben ve ittifakımız bu ülkeyi akılla, erdemle, liyakatle yönetmeye adayız. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım. Gönülleri kazanmaya, korkuları aşmaya, küskünleri barıştırmaya adayım. Sadece ben değil, oy vermeye gidecek olan herkes bu ülkeyi hak ettiği yaşam için değiştirmeye aday. Ben uzun bir yolculuktan geldim. Heybemi bu güzel insanların öyküleriyle doldurdum. Şimdi onlarla birlikte adayım. Bize kader dedikleri bu nizamı değiştirmek istiyoruz. Çaldıkları 418 milyar doları isteyen herkes aday. Sadece bana oy vermeyeceksiniz; kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Bu topyekun bir değişimin başlangıcı. Hak ettiğimiz düzeni yeniden kuracağız. Aday ben değilim, aday hepimiziz. Sevgili halkım, eyvallah, başlıyoruz."

DHA