"Bir Zamanlar Çukurova" dizisi İtalya'da Papa Özel yayınını geçti

Atv’nin dört sezon süren dizisi "Bir Zamanlar Çukurova" İtalya’da fırtına gibi esmeye devam ediyor.

"Bir Zamanlar Çukurova" dizisi İtalya'da Papa Özel yayınını geçti

Birsen Altuntaş'ın haberine göre “Bir Zamanlar Çukurova” ülkemizde 13 Eylül 2018’de başlayıp 16 Haziran 2022’de sona ermiş, perşembe akşamları reytinglerde zirveyi kimseye bırakmamıştı.

Dünyanın birçok ülkesine satılan dizi özellikle İtalya’da büyük ilgi görüyor. 

‘Terra Amara’ adıyla Access Time ve Canale 5 kanallarında, hem gündüz kuşağı hem de prime-time’da yayınlanan dizi, izlenme rekorları kırıyor. 

Dizinin 14 Ocak Pazar günkü prime-time yayını, Papa Francis’in özel konuk olarak katıldığı bir TV programından daha fazla reyting alarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.


"Bir Zamanlar Çukurova" dizisi İtalya'da Papa Özel yayınını geçti


Inter Medya’nın dağıtımını üstlendiği ve 70 ülkeye satılan dizi yüzde 15 izlenme payıyla 2.8 milyon izleyiciyi televizyonları başına kilitledi. Bir Zamanlar Çukurova ayrıca aynı gün yayınlanan İtalya’nın kült polisiye dizisi Komiser Montalbano’yu da reytinglerde geride bıraktı. Dizinin 28 Ocak Pazar günkü yayını ise 3.1 milyon izleyici ve yüzde 17.14 izlenme payıyla prime time’da zirvedeki yerini korudu.



"Bir Zamanlar Çukurova" dizisi İtalya'da Papa Özel yayınını geçti - Resim : 2


Öte yandan, Yunanistan’da da ‘Erotas Fugas’ adlı uyarlaması yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova, İtalya’nın en önemli etkinliklerinden biri olan ve bir hafta süren Sanremo Müzik Festivali’nin ikinci akşamında da yayınlandı. 

Dizi, 2.3 milyon izleyici ve yüzde 10’u aşan izlenme payına ulaşarak geçen yılki ikinci gün yayınına göre festivalin reytinglerini düşürdü.


"Bir Zamanlar Çukurova" dizisi İtalya'da Papa Özel yayınını geçti - Resim : 3


İtalyan basını, uzun yıllardır hiçbir televizyon içeriğinin Sanremo Müzik Festivali sırasında bu denli bir izlenme payına ulaşmadığını belirtirken ‘Bir Zamanlar Çukurova’ efsanesinin başarısına özel başlıklar attı.