Hangi dört il elektrik faturalarını İngiltere'ye ödüyor?

Gazeteci Bahadır Özgür, Limak’ın Güney Marmara Bölgesi’ne elektrik dağıtım sağlayan şirketi Londra merkezli Actis’e satmasını hatırlattı.

Hangi dört il elektrik faturalarını İngiltere'ye ödüyor?

HALK TV'nin haberine göre gazeteci Bahadır Özgür, Limak’ın Güney Marmara Bölgesi’ne elektrik dağıtım sağlayan şirketi Londra merkezli Actis’e satmasını hatırlatarak, “Akbelen'deki direnişçileri 'ajan' diye suçlayan AKP medyası, elektrik faturasını İngilizlerin toplamasına ses çıkarmıyor” dedi.

Akbelen’de maden sahasını genişletmek için ağaçları kesen Limak Holding’in elektrik dağıtım hizmetini İngiliz fonu Actis’e satması yeniden gündem oldu. Gazeteci Bahadır Özgür, “Limak’ın ihanetini unutmayın” dedi.

Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji, Yeniköy ve Kemerköy termik santralları için günlerce Akbelen Ormanı’nda ağaçları kesti.

Tüm itirazlara rağmen gerçekleşen orman kıyımına tepkiler sürerken, Limak’ın özelleştirme ile aldığı elektrik dağıtım işin İngiliz fonu Actis’e satması sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Bu iller faturalarını İngiltere’ye ödüyor

Gazeteci Bahadır Özgür, sosyal medya hesabından, “Limak'ın şu ihanetini de unutmayın! Akbelen'deki direnişçileri 'ajan' diye suçlayan AKP medyası, elektrik faturasını İngilizlerin toplamasına ses çıkarmıyor. Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'dakiler iki yıldır elektrik faturasını İngiltere'ye ödüyor. Çünkü yerli-milli AKP, Limak'ın dağıtım hizmetini İngiliz fonu Actis'e satmasına göz yumdu” paylaşımını yaptı.


Hangi dört il elektrik faturalarını İngiltere'ye ödüyor?

Türkiye Rekabet Kurumu ve EPDK onaylamıştı

Limak Şirketler Grubu’na bağlı Limak Yatırım, 20 Mart 2022 tarihinde, Uludağ Enerji Dağıtım ve Perakende Hizmetleri A.Ş.’nin Londra merkezli Actis’e satıldığını duyurmuştu.

Limak Yatırım, Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş ve Limak Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş’nin (Uludağ Elektrik Şirketleri) tek hissedarı Uluğ Enerji’nin İngiliz Yatırım Fonu Actis’e devri için hisse satış sözleşmesi imzaladı.

Devre konu olan şirketler Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinin bulunduğu Uludağ bölgesinde elektrik dağıtım ve perakende satış faaliyetlerini sürdürüyor.